Europa-Park weer beste attractiepark ter wereld

Europa-Park weer beste attractiepark ter wereld

Afgelopen weekend vond in Cedar Point in Ohio (USA) de jaarlijkse uitreiking van de ‘Golden Ticket Awards’ plaats. Voor de derde keer op rij ontving Europa-Park de award voor beste attractiepark ter wereld. De ‘Golden Ticket Award’-verkiezing werd voor de 19e keer georganiseerd door het internationale vakblad ‘Amusement Today’. Een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen konden hun stem uitbrengen om in de verschillende categorieën de nummers 1 aan te wijzen.

europa-park-virtual-reality

europa-park

Achtbanen met virtual reality bril

De verkiezing van de ‘Golden Ticket Awards’ wordt elk jaar georganiseerd door het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’. De redactie doet daarvoor een beroep op experts uit de gehele wereld. Zij bepalen de winnaars in de verschillende categorieën. De belangrijkste categorie is die van beste attractiepark ter wereld. Na 2014 en 2015 kreeg Duitslands grootste attractiepark ook dit jaar de meeste punten. De jury prees met name de mix van de verschillende attracties voor jong en oud, het showprogramma van maar liefst 23 uur per dag, de gedetailleerde thematisering, de voortreffelijke horeca en de bijzondere themahotels. Speciale vermelding kreeg het ‘virtual reality’-aanbod dat Europa-Park als eerste park ter wereld introduceerde. Onder de noemer ‘Coastiality’ kan men nu twee achtbanen rijden en met een VR-bril gelijktijdig door virtuele werelden suizen.

Kroon op het werk

Michael Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park, wiens vrouw Miriam de award in ontvangst nam: “Wij – en dan bedoel ik onze familieonderneming alsmede de 3.600 medewerkers van Europa-Park – zijn oneindig trots op deze prijs. Het zet een kroon op het jaar waarin we ons 14e Europese themagebied (Ierland) openden en we over een paar weken ons 10-jarig Horror Nights-jubileum vieren. De waardering van professionals en experts is een beloning voor ons werk, maar is vooral ook een motivatie om iedere dag opnieuw onze bezoekers het beste te bieden.”

Nog meer erkenning voor Europa-Park met Duitse oeuvreprijs

Dit jaar viel Europa-Park nog enkele andere prijzen te beurt. Zo ontving het park van Tripadvisor opnieuw de Travelers’ Choice Award voor beste attractiepark in Europa! Begin juli kreeg Roland Mack, de grondlegger van Europa-Park, een belangrijke ondernemersprijs. Voor zijn levenswerk kreeg hij in Berlijn de ‘Deutsche Gründerpreis’. Onlangs presenteerde dagblad ‘Welt am Sonntag’ ook de resultaten van een onderzoek onder 40.000 Duitsers. Zij wezen Europa-Park als familievriendelijkste attractiepark van Duitsland aan.

Europa-Park is dit seizoen nog geopend tot en met 5 november 2016.

Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Randy Gasper-Rothengatter

Als klein jongetje wilde ik altijd al reizen. Reizen is ontdekken. Reizen is delen. Delen wat je onderweg leert, delen wat je ziet en delen wat je daarbij voelt. Naast de mooiste gebieden en de vele bezienswaardigheden, zijn het de mensen die vaak de meeste indruk op mij maken. Elke manier van leven, van zijn en van denken werkt inspirerend op mij. Dat is waarom ik reis.

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.