Vliegtijd Bali – Hoe lang is het vliegen naar Bali?

Vliegtijd Bali – Hoe lang is het vliegen naar Bali?

Vulkanisch eiland Bali wordt ook wel het Godeneiland genoemd en vormt een paradijselijke bestemming. Niet voor niets bezoeken vele toeristen dit populaire Indonesische eiland, voor een heerlijke en onvergetelijke vakantie. Bali kent immers een geweldige natuur en cultuur, met prachtige witte stranden, bergen, koraalriffen en tempels. Het eiland heeft een oppervlakte van 5636 km², is gelegen tussen Lombok en Java, en het wordt omsloten door de Indische Oceaan in het zuiden en de Java Zee in het noorden. Het inwonersaantal is 3,8 miljoen.

Het vereist de nodige vlieguren om er te komen. Hoe lang de reis duurt, is afhankelijk van de vlucht: rechtstreeks of met tussenstops.

Rechtstreeks vliegen, vanaf Amsterdam, of met tussenlandingen

De vliegtijd naar Bali middels een rechtstreekse vlucht duurt in theorie slechts 12 uur. In de praktijk wordt echter eigenlijk altijd wel een tussenstop gemaakt, vaak zelfs meerdere. Hiermee varieert de reistijd tussen de 16 en 20 uur, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij gevlogen wordt.

Het is goedkoper om een ticket met 1 tussenstop te nemen, echter duurt het wachten op de volgende vlucht dan een stuk langer. Je bent sneller op de Balinese luchthaven Denpasar, wanneer je een duurder ticket neemt met twee tussenstops. Deze tussenstops kunnen bijvoorbeeld zijn in: Londen, Parijs, Rome, Seoul, Jakarta, Singapore of Kuala Lumpur. De terugvlucht is in tegenstelling tot de heenreis in veel gevallen korter: gemiddeld 17 uur.

Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de tickets zijn. Last minute zijn er bijna geen goedkope tickets voor Bali te krijgen, omdat deze vaak al zijn uitverkocht. Zorg er dus voor dat je op tijd boekt. De meeste kans op een goedkoop ticket is buiten het hoogseizoen, in de rustige periodes.
Het hoogseizoen wordt gevormd door de maanden: juli, augustus en december tot half januari. Het is vaak goedkoper om een vlucht met een langere overstaptijd te nemen.

Vluchtduur Nederland – Bali, met diverse luchtvaartmaatschappijen

Wanneer je naar Bali vliegt, is dit meestal met KLM of Qatar Airlines.
KLM vliegt met een Boeing 777 (-300ER of -200ER), die een korte tussenstop maakt in Singapore om te tanken. In 16 uur kan er voet aan Balinese grond worden gezet, aangezien het tanken snel gaat en weinig extra vliegtijd kost.
Qatar vliegt met een Boeing 787 naar Bali en maakt een tussenlanding in Doha, de Qatarese hoofdstad aan de Perzische Golf. Deze tussenlanding wordt met een gemiddelde tijd van anderhalf uur door veel reizigers als meest ideaal gezien. Even de benen kunnen strekken voordat men weer verder vliegt, waardoor de totale reistijd vaak rond de 17,5 uur bedraagt.

Overige vliegmaatschappijen kunnen zijn:
• Malaysia Airlines, met een gemiddelde vliegtijd van 18 uur, via Kuala Lumpur.
• Singapore Ailines, met een gemiddelde vliegtijd van 18,5 uur, via Singapore.
• Garuda Indonesia, met een gemiddelde vliegtijd van 19 uur, via Jakarta.

Luchthaven Denpasar Airport, Ngurah Rai International Airport

Alhoewel Denpasar de hoofdstad van Bali is, ligt het vliegveld dichter bij Kuta Beach, de populaire badplaats.
De luchthaven is vernoemd naar de commandant van de onafhankelijkheidsstrijders, I Gusti Ngurah Rai, die door het Nederlandse leger gedood werd in 1946, tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in Indonesië.
Er zijn twee terminals binnen deze luchthaven, welke recentelijk zijn vernieuwd vanwege het grote aantal passagiers. De ene terminal is bestemd voor binnenlandse vluchten, de andere voor internationale vluchten. Een corridor met diverse eetgelegenheden en winkels vormt de verbinding tussen beide terminals.
Bali Airport
Het vliegveld van Bali is de derde grootste Indonesische luchthaven, na Surabaya Airport (Juanda International) en Jakarta Soekarno-Hatta International Airport.
Doordat het aantal passagiers fors is toegenomen, sinds 2008, zijn er plannen voor de bouw van een nieuwe luchthaven. In 2016 verwerkte de luchthaven zo’n 19,9 miljoen reizigers ten opzichte van het aantal van 8,4 miljoen passagiers, in 2008. Met dit aantal had Bali Airport voor het eerst meer passagiers dan Surabaya Airport.
Vanaf vliegveld Bali kun je naar andere bestemmingen vliegen binnen Azië, zoals: Bangkok, Singapore, Sydney, Guangzhou of Hongkong.

Afstand en tijdsverschil Amsterdam – Bali

Hemelsbreed is de afstand tussen beide landen 12.170 km. Vanwege de tussenlandingen is het daadwerkelijke aantal kilometers dat gevlogen wordt vaak groter.
Daarnaast is er een tijdsverschil van 6 uur in zomertijd en 7 uur in wintertijd.

Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.