Beste reistijd Bali – Wat is de beste periode om Bali te bezoeken?

Beste reistijd Bali – Wat is de beste periode om Bali te bezoeken?

Wanneer je de koffers pakt en twee weken op reis gaat naar Bali, wil je natuurlijk wel verzekerd zijn dat de zon gaat schijnen. Het is zonde wanneer je tijdens je vakantie op Bali te maken krijgt met eindeloze regenbuien. Je kunt dit voorkomen door je te verdiepen in de beste reistijd om naar Bali te gaan. Er zijn een aantal tips en adviezen die je daarbij kunnen helpen. Je weet dan van te voren dat je in de beste periode van het jaar een vakantie naar Bali boekt. Lees vooral verder als je plannen hebt om Bali op korte termijn te bezoeken.

Het beste moment om naar Bali te gaan

Bali is een van de bekendste eilanden van Indonesië. Elk jaar gaan er duizenden toeristen naartoe om op het Indonesische eiland lekker op het strand te zitten. Hier is natuurlijk ook een goede reden voor. Met de mooie stranden en adembenemende plekken waar je kunt snorkelen heeft Bali veel te bieden. Het weer moet echter wel meezitten, want het kan ook veel regenen tijdens het regenseizoen. De beste reistijd is afhankelijk van een paar factoren. Het wordt bepaald door het seizoen wanneer je gaat en hoeveel je bereid bent uit te geven.

Wat is de temperatuur op Bali?

Met gemiddelde temperaturen tussen de 28 en 31 graden Celsius is het aangenaam warm. Vooral tijdens de zomer liggen de temperaturen erg hoog en valt er weinig regen. Dit is natuurlijk ideaal als je graag een wandeling maakt of liever lekker op het strand blijft liggen. Door de temperatuur op Bali kun je een tal van activiteiten ondernemen tijdens je vakantie, maar let wel op wanneer je een vakantie boekt.

Average min and max temperatures in Denpasar, Indonesia

Gemiddelde temperatuur op Bali

De temperatuur is bijna altijd hetzelfde. In Indonesië is het gemiddeld 26 graden Celsius. Op Bali is het zelfs nog een klein beetje warmer met gemiddelde temperaturen van 28 graden. Bali word dan ook gekenmerkt met een tropisch klimaat. Des te verder en hoger je het binnenland van Bali intrekt, des te koeler het wordt. ’s Avonds kunnen de temperaturen flink dalen. Op de hoogste plekken van Bali word het daar maar 10 graden. Een warme plek om te slapen is dan zeker gewenst.

Wanneer is het regenseizoen op Bali?

Op Bali loopt het regenseizoen van oktober tot maart. Er kan in een korte tijd een enorme hoeveelheid aan regen neerkomen. Dit houd niet in dat het constant regent tijdens het regenseizoen. Overdag is het er vaak erg mooi weer alleen moet je wel berekend zijn op de kans van flinke regenbuien. Je kunt als toerist makkelijk verrast worden door een regenbui. Daarbij moet je ook letten op gevaren als overstromingen. Iets om niet te vergeten wanneer je een vakantie boekt naar Bali.

Average precipitation (rain/snow) in Denpasar, Indonesia

Average rainy days (rain/snow) in Denpasar, Indonesia

Het droge seizoen op Bali

Het droge seizoen loopt van april tot en met september. Dit houd niet in dat het dan altijd droog is op Bali, ook tijdens deze periode valt er regen alleen in aanzienlijk mindere maten. De maand augustus heeft bijvoorbeeld vaak korte regenbuien. Er valt dan gemiddeld zo’n 44 millimeter regen. Dit is tijdens het regenseizoen gemiddeld 350 millimeter. Dit is dus een behoorlijk verschil.

Orkanen

Voor de beste reistijd naar Bali hoef je je niet zoveel zorgen te maken over orkanen. Bali ligt redelijk gunstig als het gaat om orkanen. Wel moet er rekening gehouden worden met flinke onweersstormen. Orkanen zullen niet veel voorkomen in de buurt van Bali dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Wanneer orkanen voorkomen komen ze vooral voor op het zuiden van Bali en Indonesië. Er komen wel af en toe onweersdepressies voor die afkomstig zijn uit het orkaangebied, maar orkanen zelf heeft Bali weinig mee te maken. Soms kan de wind wel flink oppakken richting orkaankracht. Dit komt het vaakst voor in de maanden januari, februari en maart.

De beste tijd om je vakantie op Bali te boeken

Voor het meest optimale weer kun je dus het beste een vakantie boeken ergens in mei tot september. De maand augustus is vooral een perfecte tijd voor een paar weken op Bali. Tijdens het winterseizoen in Nederland valt er op Bali de meeste regen. Je zou er dan het beste een vakantie kunnen boeken tijdens de Nederlandse zomervakantie. Maar houd er wel rekening mee dat wanneer je in de zomer naar Bali gaat je wel flink wat meer betaald. Voor het huren van een accommodatie ligt de prijs bijna 30 procent hoger dan wanneer je buiten het hoogseizoen een vakantie zou boeken. Het is slim om hier rekening mee te houden wanneer je je budget samenstelt.

Ontspannen en goedkoop op reis naar Bali

Hoef je geen rekening te houden met schoolvakantie en wil je graag met een iets kleiner budget op reis? Het beste kun je dan een vakantie naar Bali boeken net na het regenseizoen. Vooral de maanden maart en april zijn hier prima geschikt voor. De prijzen liggen dan nog niet zo hoog als in het hoogseizoen, je hebt dan profijt van de heerlijke temperaturen en er valt ook nog eens een stuk minder regen. Vergelijk de verschillende reisaanbieders en reisorganisaties met elkaar en boek daarna een voordelig uitstapje naar Bali.

Genieten op Bali

Het belangrijkste aspect van de vakantie is natuurlijk genieten. Bali heeft ontzettend veel mooie bestemmingen om te bezichtigen. Of je tijdens het droge seizoen of het regenseizoen naar Bali gaat er is altijd genoeg om van te genieten. Bezoek de hoogtepunten van het eiland en laat je verrassen door de vriendelijke en gastvrije lokale bevolking en het heerlijke eten. We zijn ervan overtuigd dat Indonesië een onvergetelijke ervaring zal bieden die je niet snel zal vergeten.

Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.