Hypermoderne luchthaven Turkmenistan wacht op toeristen

Hypermoderne luchthaven Turkmenistan wacht op toeristen

Het kostte de autoriteiten van Turkmenistan maar liefst 2 miljard euro, maar dan heb je ook wat. Een hypermoderne, state-of-the-art luchthaven, gelegen in de hoofdstad Ashgabat. Er is alleen één detail over het hoofd gezien: er zijn geen toeristen die daadwerkelijk gebruik maken van de luchthaven.

Toeristen laten Turkmenistan links liggen

De overheid bespaarde kosten noch moeite. Het land zou een nieuwe luchthaven moeten krijgen die tot de modernste in zijn soort hoorde. Dat idee slaagde. De luchthaven is voorzien van de meest moderne technische snufjes en het is er klaar voor om minstens 1.600 passagiers per uur te kunnen verwerken. Voor een klein land een mooi resultaat, die eenvoudig en zonder problemen wordt gehaald. Zonder toeristen immers weinig vertraging.

Ingewikkelde visumprocedure

Het handjevol passagiers dat gebruik maakt van de luchthaven zijn wat zakenlui en een verdwaalde toerist. Dat is de toerist die nog wel zin had om al zijn papierwerk in te leveren. Het land verstrekt namelijk niet zomaar een visum. En wie ook nog eens aangeeft langer dan 5 dagen te blijven is verplicht een aantal toeristische diensten en gidsen af te nemen. Lekker free wheelend het land ontdekken is er dus niet bij. Geen wonder dat Turkmenistan in 2015 slechts 100.000 toeristen wist te inspireren om er op vakantie te gaan.

Nou ja…mocht het toerisme ooit gaan floreren, dan is er in elk geval een mooie luchthaven. Logisch, want de terminal is ontworpen door het Nederlandse bedrijf Royal Haskoning.

De foto in dit artikel is van Igor Sasin
Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Randy Gasper-Rothengatter

Als klein jongetje wilde ik altijd al reizen. Reizen is ontdekken. Reizen is delen. Delen wat je onderweg leert, delen wat je ziet en delen wat je daarbij voelt. Naast de mooiste gebieden en de vele bezienswaardigheden, zijn het de mensen die vaak de meeste indruk op mij maken. Elke manier van leven, van zijn en van denken werkt inspirerend op mij. Dat is waarom ik reis.

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.