Wat te doen op Curacao? Relaxen of actief – Het kan beiden op Curaçao!

Wat te doen op Curacao? Relaxen of actief – Het kan beiden op Curaçao!

Je wordt spontaan vrolijk als je de gekleurde huisjes langs de handelskade in Willemstad ziet staan. Dit is dan ook één van de bekende aanzichten van het vakantie-eiland Curaçao en typeert het heerlijke vakantiegevoel. Want dat gevoel krijg je op het moment dat je voet zet op Curaçao!

Ik ben zelf één keer op Curaçao geweest. Dit was in 2010 toen ik samen met drie vrienden een prachtige villa had gehuurd in het gebied Grote Berg, op zo’n 20 minuten rijden van de hoofdstad Willemstad. In Grote Berg kom je dan ook verschillende villa(parken) tegen waar je omringd in een mooie omgeving in alle rust kunt genieten van je vakantie.
Om in Willemstad te komen ben je in principe afhankelijk van een auto. Er zijn ook busdiensten aanwezig op het eiland, maar met een (huur)auto is alles gemakkelijker en sneller te bereiken.

Aan de kant van de Sint Annabaai in Willemstad heb je Otrabanda. De leukste manier om aan de andere kant van de baai te komen is via de bekende Koningin Emmabrug, ook wel de ‘Pontjesbrug’ genoemd. Deze houten (drijvende) brug verbind de twee stadsdelen en gaat om de zoveel tijd ‘open’, wat inhoudt dat hij naar opzij wegvaart zodat de schepen er weer tussendoor kunnen varen.

Willemstad is een historische stad waar je nog veel kenmerken van het koloniale verleden en de tragische slaventijd terugziet. Aan de Westzijde van Willemstad (bij Otrabanda) heb je het bekende Rif Fort. Vroeger was dit een uitkijktoren ter bescherming van de haven, maar tegenwoordig is dit een luxueus winkelcentrum met restaurants, barretjes en een leuk casino.

Ben je fan van de Amerikaanse hitserie ‘the Sopranos’, dan kun je bij Rif Fort een bezoek brengen aan het bekende Sopranos Café. Hier kun je naast wat eten en drinken ook terecht voor Sopranos merchandise én de bekende sigaren uit de serie.

Aan de Oostzijde van Willemstad (bij Punda) heb je een gezellig binnenstadje met veel winkels, restaurants en barretjes. Aan deze zijde van de handelskade kom je dan ook de beroemde gekleurde huisjes en het Penhagebouw tegen.

Wat te doen op Curacao – Tips voor tussen het relaxen op Curaçao door!

Curaçao is natuurlijk een geweldig vakantie-eiland waar je kunt genieten van zon, zee en prachtige stranden, maar er is meer! Het eiland is met een omvang van 444km2 niet groot te noemen, maar juist daardoor is het leuk om een auto te huren!

Huur een auto en rijdt het eiland rond!

Het is überhaupt handig om tijdens je verblijf op Curaçao een auto tot je beschikking te hebben (tenzij je alleen wil verblijven op een luxe resort). Heb je een auto, rijdt dan een keer het hele eiland rond. Dit is in één dag te doen en een zeer leuke ervaring.

Onderweg kom je mooie stukken natuur en prachtige stranden tegen. Laat de gebieden Grote Berg, Barber, Westpunt en dan weer terug langs Soto, Sint Willibrordus, Blauwbaai en uiteindelijk weer terug naar Willemstad.

Bezoek de mooie stranden op Curaçao

Curaçao

(c)2010 Sander Beuk

Het meest bekende strand (met uitgaansgelegenheid) is Mambo Beach. Andere mooie stranden waar je kunt relaxen zijn onder andere Grote Knip, Kleine Knip, Baya Beach en Blauwbaai. Ook voor duikers is Curaçao een prachtige plek om te vertoeven. Bekende duikplekken op het eiland zijn de Caracasbaai, het gezonken schip ‘Superior Producer’ bij Double Reef, of bij Playa Kalki. Wil je verpleegsterhaaien zien zwemmen dan moet je naar Porto Marie/The Valley.

Bekende een mooie excursieplekken

De Halo Grotten herbergen een groot stuk geschiedenis van Curaçao, teruggaand naar de Indianentijd en later de slaventijd. Je vindt hier onder andere prachtige (druipsteen)grotten.

Houdt je van wandelen, breng dan een bezoek aan het Christoffelpark, het grootste nationale park op Curaçao. Hier heb je verschillende wandelroutes, safari mogelijkheden en een stukje geschiedenis bij de Plantage Savonet.

Op het eiland zijn ook een aantal plantage/landhuizen te bezoeken uit de 18e eeuw. Onder andere de plantagehuizen bij Brievengat, Santa Martha, Doktertuin en landhuis Jan Klok zijn te bezoeken.

In de buurt van Mambo Beach heb je de Dolphin Academy, bij het Sea Aquarium Park. Hier kun je terecht voor diverse arrangementen om te zwemmen met dolfijnen. Ik heb dit zelf niet gedaan, maar heb van ‘anderen’ gehoord dat dit, ondanks de hoge prijzen, een bijzondere ervaring is.

Zoals je kunt zien is er op Curaçao meer te doen dan zonnen en ontspannen alleen. Ik heb me prima vermaakt op Curaçao. De vlucht duurt ongeveer 9 tot 10 uur, maar deze lange zit is de moeite waard!

Tijdens mijn verblijf was het tussen de 30 en 35 graden, maar hadden we af en toe een fikse regenbui. Natuurlijk was dit mijn eigen schuld, had ik maar beter moeten opletten en niet mijn vakantie in de regenperiode moeten boeken!

Lekker relaxen of actief? Het kan beiden op Curaçao!

Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen