New York breekt record met ruim 60 miljoen toeristen

New York breekt record met ruim 60 miljoen toeristen

Burgemeester Bill de Blasio en NYC & Company hebben bekend gemaakt dat New York City een recordaantal van 60,3 miljoen bezoekers heeft verwelkomd in 2016. Het is voor het zevende jaar op rij dat het toerisme in deze stad toeneemt. Dit jaar trok de stad met 1,8 miljoen meer toeristen ten opzichte van vorig jaar. In de reis- en toerismebranche werken op dit moment 375.000 mensen in New York. De vraag naar hotels in de vijf boroughs is dit jaar gestegen met 1,2 miljoen overnachtingen. Dit leidde tot een nieuw hoogtepunt van 34,9 miljoen overnachtingen in hotels.

Stijging aantal toeristen goed voor werkgelegenheid

Burgemeester Bill de Blasio over deze nieuwe mijlpaal: “Niet alleen heeft 2016 het grootste aantal bezoekers ooit naar New York gebracht. Het is ook het zeven opeenvolgende jaar met een sterke toename in toerisme. De toename creëerde maar liefst 15.000 nieuwe banen voor New Yorkers. New York is een cultuurrijke en veelzijdige stad, met zoveel te bieden aan haar bezoekers. Ik kijk er naar uit om deze prachtige stad te blijven promoten. We willen iedereen hartelijk verwelkomen die in de toekomst naar New York komt.”

Trots op wat New York te bieden heeft

“Wij zijn trots om onze verwachting van dit jaar wederom te overtreffen.  Met 60,3 miljoen bezoekers wisten we een mijlpaal voor New York neer te zetten. De aantrekkingskracht van het nieuwe New York en onze klassieke attracties blijven bezoekers uit alle hoeken van de wereld  trekken. Wij nodigen bezoekers en locals uit om te profiteren van de non-stop en betaalbare New York ervaringen deze winter. We willen ook dat ze de multiculturele buurten in alle vijf de boroughs ontdekken,” aldus Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company.

Toeristen NYC - New York

Records en hoogtepunten

In 2016 waren er 47,6 miljoen Amerikanen die naar New York reisden. De andere 12,7 miljoen waren internationale bezoekers. Onder deze bezoekers, waren er 6,2 miljoen zakelijke bezoekers. In 2017 verwacht NYC & Company 61,8 miljoen mensen te mogen verwelkomen in New York. De verwachting is dat 48,7 binnenlandse reizigers en 13,1 internationale bezoekers zullen zijn. Naast de 111.000 hotelkamers die New York al rijk is, worden er naar verwachting nog eens 24.000 hotelkamers toegevoegd voor het einde van 2019. De stad heeft hiermee de meest solide ontwikkeling van hotelkamers van het land. Als een significant onderdeel van de economie van de stad wordt de hotelmarkt dit jaar geschat op een miljard aan inkomsten.

Wat te doen in New York in de winter?

Om dit recordaantal bezoekers voort te zetten wil New York zichzelf ook in de winter een boost te geven. Om New York te ontdekken tijdens de wintermaanden heeft NYC & Company het nieuwe ‘Non-stop NYC’ programma gepresenteerd. Dit programma bestaat uit verschillende populaire thema’s gemaakt. Die thema’s zijn interessant én voordelig gemaakt om New York juist in deze periode te ontdekken.

  • NYC Restaurant Week (van 23 januari tot 10 februari) – de mooiste restaurants presenteren een 3-gangen menu voor een vriendelijke prijs. Zeer populair onder locals en toeristen.
  • NYC Broadway Week (2 voor 1 tickets van 17 januari tot 5 februari) – altijd al eens een echte Broadway show willen zien? Dan is dit jouw kans!
  • NYC Off-Broadway Week (2 voor 1 tickets van 27 februari tot 12 maart) – de wat kleinere Broadway shows geven in deze periode ongekende kortingen voor bezoekers.
  • NYC Attractions Week (17 januari tot 5 februari) een nieuw onderdeel om ook de bekende attracties in de spotlight te zetten. In deze week krijgen bezoekers 2-voor-1 toegang bij tours, musea en theaters, onder andere bij het Museum of Modern Art – MoMA, One World Observatory en Big Bus Tours.

Toeristen NYC - New York

Dit artikel is mede tot stand gekomen met dank aan USP Marketing
Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Randy Gasper-Rothengatter

Als klein jongetje wilde ik altijd al reizen. Reizen is ontdekken. Reizen is delen. Delen wat je onderweg leert, delen wat je ziet en delen wat je daarbij voelt. Naast de mooiste gebieden en de vele bezienswaardigheden, zijn het de mensen die vaak de meeste indruk op mij maken. Elke manier van leven, van zijn en van denken werkt inspirerend op mij. Dat is waarom ik reis.

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.