Naar het ‘oude’ Cuba voordat het te laat is!

Naar het ‘oude’ Cuba voordat het te laat is!

Veel reisliefhebbers willen op korte termijn afreizen naar Cuba, nu de Verenigde Staten en Cuba na een periode van zestig jaar weer gaan samenwerken. Voor de Cubanen is de samenwerking een sprankje hoop op betere tijden en een einde aan de armoede. Voor de toeristen wellicht de laatste mogelijkheid om nog even het ‘oude’ Cuba te kunnen beleven. Er wordt namelijk verwacht dat het bekende Cubaanse straatbeeld de komende jaren zal gaan verwesteren.

Oldtimers, pick-up trucks en Nederlandse stadsbussen

Cuba heeft een eigen karakter en vooral straatbeeld, dat veelal getekend wordt door oldtimer auto’s. Ook worden er nog regelmatig in Havana, de hoofdstad van het Caraïbische eiland, Nederlandse stadsbussen gesignaleerd die in ons land afgeschreven zijn.

Cuba wordt geregeerd door een communistisch regime en kent veel armoede. De samenwerking met de Verenigde Staten moet ervoor zorgen dat er weer meer import en export tussen beide landen zal plaatsvinden. Ook mogen er langzaamaan weer toeristen vanaf Amerikaanse bodem richting het eiland, dat op een kleine 145 kilometer van de Floridiaanse kust ligt.

Handig:

De foto in dit artikel is eigendom van gildemax.
Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

1 comment

  1. janssenjeroensebas@gmail.com'
    Jeroen

    Cuba is voor oldtimer liefhebbers een verademing om mee te maken. De neo- klassieke en koloniale architectuur, de brede strada en alle bonte kleuren. Gewoonweg prachtig! Ik zie de oldtimers niet zo gauw verdwijnen uit het straatbeeld. Maar ik weet dat het naar alle waarschijnlijkheid behoorlijk drukker wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.