Turkije blijft ongekend populair

Turkije blijft ongekend populair

Ondanks alle commotie van de afgelopen tijd blijft Turkije een populair vakantieland. En dat is ook niet zo gek natuurlijk. Denk bijvoorbeeld eens aan de prachtige schone witten stranden, maar Turkije heeft ook een prachtige natuur en de meest luxe resorts. Turkije heeft het dus eigenlijk allemaal. Niet alleen Nederlanders komen op dit prachtige land af, maar ook steeds meer mensen uit Engeland, Scandinavië, Roemenië, Duitsland en Rusland.

Blauwe vlag

Je kunt de schone witte stranden herkennen aan de Blauwe vlag. Dit is namelijk het internationale milieukeurmerk welke elk jaar opnieuw wordt toegekend. Turkije staat wereldwijd op nummer vier wat schone stranden betreft. Voor de mooiste stranden moet u naar Alanya, Antalya of Side aan de Turkse Riviera.

Nieuwe resorts

Doordat er steeds meer vakantiegangers op Turkije afkomen vanuit alle hoeken in de wereld, en de toerisme er weer aantrekt, zijn ze druk bezig met het openen van nieuwe resorts. Wij hebben een aantal nieuwe resorts voor u op een rijtje gezet waarvan de deuren net een aantal maanden geopend zijn:

  • Royal Seginus

Dit mooie park van de Royal-keten ligt in Antalya. Het stadscentrum van Antalya ligt maar op 17 kilometer afstand en op 15 kilometer van de internationale luchthaven. In het hoofdrestaurant worden niet alleen Turkse gerechten geserveerd. Ze houden hier thema avonden waardoor je elke avond iets anders eet zoals Italiaans, Sushi, Mexicaans of Steak House. Uiteraard worden hier verschillende activiteiten georganiseerd zoals shows en musicals en staat er een professioneel animatieteam klaar voor de kinderen. Verder beschikt dit park over een Spa Centre, waterpark en een pretpark.

  • Lux* Bodrum Resort & Residences

Dit luxe resort kun je vinden in Bodrum aan de Turkse Riviera op een privé schiereiland omringd door prachtige tuinen en direct liggend aan zee. Het resort ligt op een afstand van twintig minuten van het Milas-Bodrum vliegveld. Met 91 super-de-luxe kamers en suites en 19 appartementen voorzien van balkons, terrassen, privé tuinen en zwembaden is er ruimte genoeg. Ook zijn er verschillende eetgelegenheden te vinden evenals een SPA, privé strand, verhoogd zembad en speeltoestellen.

  • Sentido Numa Bay

Dit nieuwe resort ligt middenin het mooie Alanya en heeft 245 standaard kamers, 10 zwembaden, 3 kamers voor minder validen, 20 familiekamers en 10 exclusieve kamers met in totaal 285 kamers. Ook hebben ze speciaal een bad voor kinderen. Verder kun je er een tv-zaal, winkelcentrum, verschillende restaurants en een fitnessruimte vinden en is er altijd animatie voor de kinderen beschikbaar. Ook een Spa ontbreekt hier niet voor de nodige ontspanning.

De Turkse gastvrijheid

Ga je naar Turkije toe, dan wil je natuurlijk wel graag weten met wat voor mensen je te maken hebt. Turkije staat bekend om haar zeer gastvrije inwoners. Ze zijn heel welwillend en altijd in voor een praatje. De Turken zullen je met open armen ontvangen. Het is er bijvoorbeeld heel normaal dat je wordt uitgenodigd om thee te komen drinken en mee te eten. Vergeet dan niet om altijd je schoenen uit te doen bij de voordeur. Eet je zittend op de grond, zorg dan dat je je voeten onder de tafel of onder een kleedje verbergt. Voeten worden namelijk in Turkije als onrein beschouwd. Eten opscheppen doen ze altijd met hun rechterhand, dit doen ze omdat ze hun linkerhand gebruiken voor lichaamshygiëne.

Het weer in Turkije

Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk, hoe is het weer in Turkije? Turkije staat bekend om haar aangename temperaturen, echter niet voor elk deel van het land gaat dit op. Turkije is qua klimaat in drie delen op te splitsen namelijk: centraal Turkije met het steppeklimaat waar het amper regent, het oostelijke deel van Turkije met het gematigde klimaat kent extreme weersomstandigheden en dan de kustgebieden met het zeeklimaat met warme zomers en milde winters. Maar ook binnen deze drie delen kan het weer enorm verschillen per regio dus kijk altijd naar de weersverwachting.

Geld in Turkije

In Turkije betalen ze officieel met de Lira. Maar gelukkig kun je bijna overal betalen met de Euro. Er wordt alleen wel gewaarschuwd dat betalen met de Euro minder voordelig zou zijn. Het is dan ook van belang dat je voldoende contant geld op zak hebt. Pinautomaten zijn er schaars en creditcards worden niet overal geaccepteerd.

Tips

  • In Turkije is een tijdsverschil van één uur. Het is er één uur later dan in Nederland.
  • Betalen met een fooi is wel gebruikelijk maar het is niet iets wat standaard van je verwacht wordt. Wilt u wel een fooi geven, doe dan 10% van het te betalen bedrag.
  • Wat wel verwacht wordt, is dat mensen afdingen. Omdat ze weten dat u op vakantie bent, maken ze er gebruik van door hoog in te zetten. Ga er dus altijd onder zitten.
  • In het Turkse leidingwater zit nogal wat chloor. Het advies is dan ook dit niet te drinken. Het beste kunt u zelf water kopen in de supermarkt.
  • Vergeet niet een visum voor Turkije aan te vragen.
Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Hugo Melis

Hoi, ik ben Hugo, één van de beheerders van reistips.nl. Ik neem je graag mee op mijn avonturen rond de wereld, daarnaast help ik je graag met jouw (wereld)reis via onze website.

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.