Zomervakantie in Nederland: Vakantieganger heeft gemiddeld 16,9 kilo bagage

Zomervakantie in Nederland: Vakantieganger heeft gemiddeld 16,9 kilo bagage

De zomervakantie is voor velen van ons al in volle gang. Koffers worden gepakt voor een aantal weken welverdiende rust. De afgelopen jaren namen vakantiegangers gemiddeld 16,9 kilo bagage mee op vliegvakantie. De zuidelijke provincies namen de zwaarste koffers mee, terwijl de noordelijke provincies juist lichtere koffers incheckten.

Zo blijkt uit analyse van ruim 650.000 boekingen die sinds 2015 zijn gemaakt bij touroperator Corendon. In totaal gaat het om data van bijna 1,7 miljoen mensen die sinds 2015 met Corendon op vakantie zijn gegaan.

Hoe zuidelijker de woonplaats, hoe zwaarder de koffer

Hoe noordelijker de vakantieganger in kwestie woont, hoe lichter de koffer was die de afgelopen jaren ingecheckt werd. Met 16,4 kilo hebben de Groningers gemiddeld de lichtste koffer. De vakantiegangers in de provincie Limburg pakken de zwaarste koffers in met gemiddeld 17,4 kilo.

In april zijn we het lichtst bepakt

In de maanden juni en september wordt de meeste bagage meegenomen. In deze maanden werd er gemiddeld 17,6 kilo aan bagage ingecheckt. In april gaat men relatief korter op vakantie, daarom zijn de koffers dan ook aanzienlijk lichter, namelijk gemiddeld 15,8 kilo. Volgens Corendon oprichter Atilay Uslu ligt dit aan het feit dat het in de maanden juni en september op zonvakantiebestemmingen overdag mooi weer is, maar het in de avond flink kan afkoelen. Hierdoor nemen reizigers graag een extra warme trui of lange broek mee.

Gezinnen nemen minder bagage mee

Een boeking met een reisgezelschap van twee personen checkt gemiddeld 17,4 kilo per persoon in. Terwijl gezinnen met drie kinderen gemiddeld 15 kilo per persoon inchecken. Uslu zegt hierover: “We zien dat gezinnen vaak één koffer minder meenemen en dat de spullen van de kinderen samen in één koffer passen. Ik kan me voorstellen dat het meenemen van een koffer minder voor een gezin handiger kan zijn.”

Hoe verder de bestemming, hoe meer kilo bagage

Van alle bestemmingen die Corendon in het aanbod heeft, nemen vakantiegangers volgens hun analyse de meeste bagage mee naar Gambia. Hoe verder de bestemming, hoe meer kilo er wordt ingepakt. Na Gambia volgen de landen Tunesië, Egypte en Turkije.

En hoewel je zou denken dat souvenirs ervoor zorgen dat de koffer op de terugweg zwaarder aanvoelt, is het tegenovergestelde vaak het geval.

Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook5Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.