Een dagje uit mijn reis naar Tunesië

Een dagje uit mijn reis naar Tunesië

Wakker worden in het mooie Sousse is geen straf, het uitzicht vanuit het hotel was schitterend. Ik verbleef dus in het Mövenpick hotel, een 5 sterren hotel van alle gemakken voorzien. Verschillende grote en minder grote zwembaden met op de achtergrond het kabbelen van de Middellandse zee. Het was gelukkig maar weinig handdoekje leggen vroeg in de ochtend en er waren ruim voldoende ligbedden bij het hotel. Al met al een prima plek om eens goed tot rust te komen of natuurlijk om er eens op uit te trekken.

Port El Kantaoui

Vandaag hebben we een redelijk druk, maar erg leuk programma gehad. We zijn begonnen in het havenstadje Port El Kantaoui, hier vlak bij. Toen we aan kwamen werden we meteen opgevangen en kregen we een korte rondleiding door de haven en werd er verteld over het gebied en de verschillende dingen die er in de omgeving te doen zijn. Vooral de schitterende golfbaan leek me wel wat om eens een keer te bezoeken, maar helaas stond dat niet op het programma voor vandaag.

Veel tijd om daarover te treuren had ik niet, want het programma van die dag ging meteen van start. We zijn gestart met een wandeling door de haven van Port El Kantaoui. De haven heeft een stuk of 350 ligplaatsen en er lagen een paar mooie boten tussen hoor. Overigens zag je hier wel dat het ook vrij toeristisch was, want er lagen ook verschillende grote schepen die tot piratenboot waren omgebouwd. Dat is niet zo mijn ding, geef mij maar wat authentieks, maar ik kan me voorstellen dat kinderen hier dol op zijn. We zijn daarna een stukje doorgelopen en vonden al snel het strand van Port El Kantaoui met zijn mooie witte stranden.

Ingang van Port El Kantaoui

Port El Kantaoui

Ik in de haven

Bootje in de haven Port El Kantaoui

Lekker het strand op

Vrij vlot daarna kwam er een meneer aan lopen die vroeg of we kameel wilden rijden. Nou heb ik ooit eerder in Egypte op een kameel gezeten en ik moet zeggen dat ik dat nou niet echt comfortabel vond zitten. Beleefd heb ik dus het aanbod afgeslagen, maar toen kreeg de man door dat ik uit Nederland kwam. Meteen begon hij vrij vlot in het Nederlands terug te praten. Hij  vertelde onder andere dat hij het zo jammer vond dat er zo weinig Nederlanders kwamen de laatste jaren. De andere nationaliteiten waren over het algemeen goed vertegenwoordigd, maar Nederlanders bleven daarbij flink achter. Helaas, zei hij erbij, want Nederlandse mensen vond hij altijd heel aardig en vriendelijk in tegenstelling tot mensen van sommige andere nationaliteiten.

Ondertussen hadden we een leuk gesprek dat ook wat serieuzer geworden was en ik had het wel een beetje met de man te doen. Het tourisme is de afgelopen jaren natuurlijk in één keer in elkaar geklapt. Ondertussen is het allemaal gelukkig weer flink aan het opbloeien, maar zijn ‘favoriete’ Nederlanders bleven dus vooralsnog weg. Toen nog even snel een foto van de man gemaakt op zijn stoeltje en toen gingen we door.

Palmbomen in overvloed

Man die Nederlanders mist

Bord naar het strand van Port El Kantaoui

Met de catamaran de zee op

De volgende activiteit was namelijk een tochtje mee op een catamaran en die waren al op ons aan het wachten. We zijn aan boord gegaan en meteen viel het op dat iedereen vooral selfies aan het maken was. Nou wil ik niet zeggen dat wij daarbij nou echt ‘uit de boot vielen’ (haha, pun intended) als groepje bloggers.

Na ongeveer een half uurtje varen was er gelegenheid om even in het water te duiken. Heerlijk verfrissend, want zo laat in september is het nog steeds echt heerlijk weer in Tunesië. Ik was er dus wel aan toe om even in het water te springen. Dat moest natuurlijk van de rand van de boot af, maar ik kreeg al snel te horen van de kapitein dat het niet de bedoeling was om er aan de voorkant van de boot af te springen, oeps… dat had ik even gemist, te laat! Een gemeend: “Je suis desolé” haalde de kou overigens meteen wel uit de lucht.

De boot waarmee we op pad gingen

In volle vlucht door de lucht

De catamaran mast

Terug naar Sousse

We gingen toen door naar de Ribat van Sousse. Een schitterend fort uit het jaar 821 in het midden van de stad. Wat een uitzichten vanaf de toren zeg, schitterend. Meteen dus maar weer wat plaatjes geschoten van de wijde omgeving. Het fort staat overigens op de UNESCO-werelderfgoedlijst, en terecht. Het is echt in schitterende staat en dus zeker de moeite waard om even te bezoeken als je in Sousse bent.

Daarna nog even snel door de Medina (een aantal marktstraatjes met kleine winkeltjes) gelopen. Je ziet dat Sousse een toeristische bestemming is, want bijna elk winkeltje heeft wel een shirtje van Messi of Ronaldo hangen. Verder weinig authentieke spulletjes te vinden hier, al is er natuurlijk hier en daar een uitzondering op de regel. We kwamen bijvoorbeeld deze man tegen die met een hamertje kleine koperen? bordjes aan het graveren was. Echt authentiek vakwerk aan de straat. Het kan dus wel als je wat beter zoekt.

Ribat in Sousse

Uitzicht over Sousse

Ribat van Sousse

 

Man op de markt van Sousse

Schaaltjes te koop

Tijd om te relaxen

Het dagprogramma werd afgesloten met een geweldige massage in de spa van ons Mövenpick Resort in Sousse. Het probleem met een massage van een uur is dat het altijd maar 10 minuten lijkt als je voorzichtig wakker gemaakt wordt. Maar man wat was het lekker, echt genieten en ik denk dan altijd weer dat ik dat vaker moet doen thuis. Het drukke leven gooit dan meestal roet in het eten, terwijl het dan juist zo belangrijk is. In ieder geval waren de faciliteiten van deze spa echt helemaal voor elkaar. Nog even een verse muntthee erbij op een fijn ligbed en ik kon er weer helemaal tegen aan!

Hugo Melis

Hoi, ik ben Hugo, één van de beheerders van reistips.nl. Ik neem je graag mee op mijn avonturen rond de wereld, daarnaast help ik je graag met jouw (wereld)reis via onze website.

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.