De hoogtepunten van Praag

De hoogtepunten van Praag

Praag, ook wel bekend als de Gouden Stad en de Stad van de Honderd Torens, kent een rijke historie. Praag is duizenden jaren oud en het historische centrum van deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad ligt aan de rivier de Moldau en telt maar liefst 18 bruggen, waaronder de wereldberoemde Karelsbrug. Praag is dé perfecte bestemming voor jou eerstvolgende stedentrip. De stad is relatief goedkoop en kent vele bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Hieronder een lijst met bezienswaardigheden die je gezien moet hebben tijdens je stedentrip Praag!

Bezoeken van de Astronomische klok

Je kunt er niet omheen, de Astronomische klok van het stadhuis. Deze prachtige klok luidt elk uur en op deze momenten openen de luikjes van de klok. Uit deze luikjes komen verschillende poppen tevoorschijn, waaronder Jezus en de Apostelen, wat zorgt voor een spektakelstuk! De Astronomische klok bevindt zich op het Oude Stadsplein, waar tevens het standbeeld van Johannes Hun staat. Op dit schilderachtige plein kun je heerlijk een drankje doen bij een van de vele knusse restaurantjes, terwijl je omringd wordt door de mooiste gebouwen.

Astronomische klok - praag

Wandelen door de Joodse wijk

In Praag vind je een indrukwekkende Joodse wijk met vele synagogen en andere historische gebouwen. De Pinkas Synagoge is de meest bekende. In deze synagoge staan de namen geschreven van 77.000 vermoordde joden. Waan jezelf in de smalle straatjes en bezoek ook de andere synagogen. Deze religieuze gebouwen zijn van buitenaf al verschrikkelijk mooi om te aanschouwen, maar loop ook zeker even naar binnen. Je kunt ook de Joodse begraafplaats op wandelen waar maar liefst 100.000 Joden zijn begraven. De grafzerken staan kriskras door elkaar, wat voor een uniek aanzicht zorgt.

Sint-Nicolaaskerk en het Mala Strana plein

Praag kent tientallen prachtige pleinen, het Mala Strana plein een van de bekendste. Op dit plein vind je onder andere de prachtige Sint-Nicolaaskerk, welke in de 17e eeuw gebouwd werd. Waan jezelf in de pittoreske straatjes en geniet van een heerlijk bakje koffie bij een van de cafés.

De grootste burcht ter wereld

De Praagse Burcht is de grootste attractie van de Oost-Europese stad. Deze gigantische burcht bevindt zich in het midden van het oude centrum en is tevens de grootste burcht ter wereld. De eeuwenoude burcht is 7.5 hectare groot en wordt jaarlijks door vele toeristen bezocht. De burcht bestaat uit verschillende binnenpleinen kerken en paleizen. Neem vooral je tijd, je kunt hier makkelijk een halve dag vullen.

Loop over de Karelsbrug

Van alle 18 bruggen in Praag, is de Karelsbrug de beroemdste. Deze bekende brug is meer dan 500 meter lang en hier vindt je maar liefst 30 standbeelden. Op deze brug bruist het altijd van de gezelligheid. Naast vele straatartiesten en kraampjes, kun je hier heerlijk uitwaaien terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over de Moldau.

Bezoek Vyšehrad

Heb je even genoeg gehad van het oude centrum? Bezoek dan Vyšehrad. Deze vestingstad ligt zo’n drie kilometer buiten Praag en hier kun je heerlijk tot rust komen. Je vindt hier de Sint-Petrus-en-Pauluskerk en op het naastliggende kerkhof liggen meerdere Tsjechische beroemdheden begraven. Vergeet vooral je camera niet mee te nemen! Vanaf Vyšehrad heb je een prachtig uitzicht op de oude binnenstad en de Moldau.

Moderne architectuur in Praag

Praag staat natuurlijk bekend om zijn historische gebouwen, maar in het nieuwe deel van de stad kun je ook van moderne architectuur genieten. Het Dansende Huis is een van deze moderne gebouwen. Dit gebouw heeft veel weg van twee dansende mensen en werd in eerste instant vernoemd naar de beroemde dansers: Ginger Rogers en Fred Astaire. Later werd de naam veranderd van Ginger & Fred naar Het Dansende Huis.

Bezoek Nové Město (De nieuwe stad)

Hoewel de oude stad van Praag natuurlijk het populairst is onder de toeristen, adviseren we ook zeker om de nieuwe stad te bezoeken. De architectuur is hier misschien iets minder indrukwekkend, maar het Wenceslaplein is zeker een bezoekje waard. Dit plein wordt gezien als het symbool van het Tsjechische verzet tegen het communisme in de 20e eeuw. Naast dit plein is het Museum van het Communisme gevestigd, waar je veel kunt leren over de geschiedenis van Praag. Ook voor de ‘shopaholics’ is de nieuwe stad hemel op aarde. Je vindt hier vele grote warenhuizen, waar je alles, maar dan ook alles kunt kopen.

Beklim de Petrin heuvel

Het mooiste uitzicht op de stad heb je vanaf de Petrin heuvel. Deze heuvel is 318 meter hoog en hier vindt je de 60 meter hoge Petrin toren. Houd je wel van een flinke wandeling? Dan raden we aan om lopend de top te bereiken. Het is een flinke klim, maar het uitzicht is het meer dan waard. Liever lui dan moe? De top van de heuvel is ook met een kabelbaan te bereiken.

Dit artikel is tot stand gekomen samen met de Jong Intra Vakanties
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.