Uitgaan in Tunesië, wat kun je verwachten?

Uitgaan in Tunesië, wat kun je verwachten?

Een avondje stappen in Tunesië, wat moest ik daar nou van verwachten? Ik wist het niet goed, een leuke avond uit kan je vakantie maken of breken. Het ligt er natuurlijk waarvoor je gaat. Als je bijvoorbeeld naar Ibiza gaat is het zo goed als zeker dat je wel een avond in een club of strandtent eindigt. Overal heb je daar wel tenten met muziek en een drankje natuurlijk. Of dat in Tunesië ook zo ging, daar was ik niet zo zeker van. Achteraf heb ik me hierin wel vergist, want ondanks dat het geen Ibiza is, heb ik me toch uitstekend vermaakt tijdens ons avondje uit in Sousse.

De club van buiten gezien

GolfBrau Sousse

Het nachtleven is iets wat je in Sousse en omgeving dan ook zeker even moet meepakken als je er bent. Zelf ben ik op een zaterdagavond naar de GolfBrau Sousse geweest. Dit is een kruising tussen een club en een bar als ik het moet vergelijken met Nederlandse uitgaansgelegenheden. De club is ingedeeld met grote hoge tafels opgesteld in rijen. Het is belangrijk dat als je aan een tafel vooraan wilt zitten je een reservering doorgeeft. Ander is waarschijnlijk alles al bezet namelijk.

Sound check van de band

Toen we binnenkwamen rond 9 uur was de tent nog redelijk rustig en was er nog plek genoeg. Ondertussen was er een bandje, dat  aan het sound checken was voor hun optreden later die avond. We wisten niet goed wat we moesten verwachten, het geluid stond al erg hard ook. Dat was niet heel erg prettig. Dit kwam natuurlijk ook doordat we in een (nog) rustige tent zaten. Gelukkig duurde dit niet heel lang en werd er al snel weer normale muziek opgezet toen de band klaar was met de sound check. Die stond ook weer een stukje zachter gelukkig, we konden elkaar weer verstaan.

Eten en drinken?

We hadden nog niet gegeten en bestelden dus een pizza en wat te drinken. De club heeft een flinke lijst met verschillende dranken en het is ook mogelijk om een fles van het één of ander te bestellen. De prijzen lagen wel een stukje lager dan bij ons in Nederland, dat helpt natuurlijk wel. We gingen voor een lekkere cocktail met zijn allen. Ondertussen werd het langzamerhand steeds drukker in de club en kwamen er meer en meer mensen om ons heen aan de tafels zitten.

De lijst met cocktails, voor ieder wat wils

Het was nog rustig aan het begin van de avond

Op het moment dat de pizza’s eraan kwamen zagen we meteen dat we daarmee de juiste keuze hadden gemaakt, een mooie grote dunne pizza met een krokante korst. Hij was echt heerlijk en er werd lustig met pizza punten geruild om zoveel mogelijk pizza’s te kunnen proeven in ons groepje.

Arab Idol

Daarna begon al snel de band te spelen en zagen we dat er ook een zangeres bij was. Het was blijkbaar een speciale avond. Een hippe dame die zomaar uit een willekeurig zuidelijke Europees land had kunnen komen. Toen ze haar stem voor het eerst liet horen wisten we meteen dat het een leuke avond ging worden, wouw! Uit wat verder onderzoek bleek dat ze Ines Belayouni heette en blijkbaar één van de finalisten van Arab Idol was. Erg leuk en de liedjes die ze zong waren allemaal bekende nummers van voornamelijk grote Amerikaanse artiesten.

Arab Idol Ines was er ook

Arab Idol Ines was er ook

Ze zong echt hit na hit en iedereen was volop mee aan het zingen. Het was echt gezellig en je zag dat iedereen er veel plezier in had. De handjes gingen de lucht in en het werd steeds losser allemaal. We moesten er de volgende dag vroeg uit, maar niemand wilde nog naar huis. We spraken af dat we rond half 1 zouden gaan, maar uiteindelijk werd het ruim 2 uur voordat we weg waren. Iedereen was laaiend enthousiast en we hadden echt een hele toffe avond gehad.

Het is dus zeker leuk om een keer op stap te gaan in Sousse, maar houdt er rekening mee dat je dus op tijd bent als je naar GolfBrau in Sousse gaat. De mensen die binnen stonden waren vooral locals, maar dat kwam vooral doordat het ondertussen eind september was. Normaal is de verhouding hier ongeveer 50/50 qua lokale bevolking en vakantiegangers. Een leuke mix dus van verschillende mensen.

Hugo Melis

Hoi, ik ben Hugo, één van de beheerders van reistips.nl. Ik neem je graag mee op mijn avonturen rond de wereld, daarnaast help ik je graag met jouw (wereld)reis via onze website.

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.