Op reis naar Canada, heb jij je eTA Canada al aangevraagd?

Op reis naar Canada, heb jij je eTA Canada al aangevraagd?

Ga je op reis naar Canada? Dan heb je een eTA Canada nodig. Sinds 29 september 2016 zijn alle reizigers naar Canada verplicht voorafgaand aan hun reis een eTA reistoestemming aan te vragen. Pas nadat je eTA Canada is toegekend en je hiervan per e-mail een bevestiging heeft ontvangen mag de reis beginnen. Lees in dit artikel waar je rekening mee moet houden en hoe je je eTA kunt aanvragen.

eTA verplicht voor alle reizen in 2017 en 2018

Ook in 2017 en 2018 is een eTA aanvragen verplicht voor alle reizigers naar Canada. De enige uitzondering wordt gemaakt voor mensen met een Canadees paspoort. Het eTA aanvragen is dan ook noodzakelijk voor zowel zakelijke als toeristische reizigers van alle leeftijden (ook kinderen en baby’s). Gelukkig is het eTA aanvragen erg eenvoudig en snel te regelen, doormiddel van het eTA Canada aanvraagformulier.

In het etA-formulier worden vragen gesteld over je contactgegevens en persoonsgegevens. Ook worden achtergrondvragen gesteld, bijvoorbeeld of je continu medische behandeling nodig hebt en of je een strafblad hebt. De achtergrondvragen zijn door Canada bedacht om calamiteiten op het gebied van veiligheid, rechtshandhaving en gezondheid te voorkomen.

Visum of eTA Canada

Het eTA is verplicht voor alle reizigers naar Canada. Er zijn slecht twee uitzonderingen om zonder eTA naar Canada te mogen reizen. Reizigers met een Canadese nationaliteit (en Canadees paspoort) en reizigers in het bezit van een visum voor Canada hoeven geen eTA aan te vragen. Je kunt er dus ook voor kiezen om een visum Canada aan te vragen. Een visum Canada aanvragen neemt echter meer tijd in beslag (tot twee maanden) en kost aanzienlijk meer dan het aanvragen van een eTA; een eTA aanvragen kost slechts €19,95 per persoon. Als je voldoet aan de vereisten van het eTA kun je daarom het beste een eTA aanvragen.

Voorwaarden en geldigheid eTA

Er zijn een aantal vereisten behorend bij het gebruik van een eTA reistoestemming. Als je met het verplichte eTA naar Canada wilt reizen mag je gedurende een geldigheidsduur van het eTA van 5 jaar meerdere reizen naar Canada maken. Telkens mag je hierbij maximaal 6 maanden in Canada verblijven. Daarnaast moet de reis een toeristisch of zakelijk doel hebben. Bezoeken van familie of vrienden wordt ook goedgekeurd, onder de noemer ‘toeristisch’. Je mag met een eTA alleen per vliegtuig in Canada aankomen.

Ook heb je een paspoort nodig dat nog minimaal geldig is tot na je vertrek uit Canada. Daarnaast is het verplicht om al een vliegticket voor je terugreis (of doorreis) in bezit te hebben voordat je naar Canada vertrekt. Ook kan de douane reizigers met een eTA bij aankomst vragen aan te tonen dat ze over voldoende financiële middelen beschikken om het verblijf in Canada te bekostigen. Het is niet toegestaan met een goedgekeurd eTA in Canada te gaan werken, studeren of wonen. In alle gevallen waarbij een eTA niet voldoet, kun je ervoor kiezen een visum Canada aan te vragen voor jouw specifieke reisdoel.

Niet alleen voor Canada

eTA staat voor Electronic Travel Authorization en het eTA is in feite een variant op het visum of e-visum. Het is voor steeds meer landen buiten de Europese Unie noodzakelijk een digitale goedkeuring aan te vragen alvorens het land in te reizen. Vaak vervangt deze digitale procedure de oude papieren visums die soms na het inreizen op het vliegveld van aankomst moesten worden gekocht. De kans op afwijzing is klein en de mogelijkheid wat extra inkomsten te vergaren speelt een grote rol voor landen om deze digitale reistoestemmingen te verplichten. Het aanvragen van veel e-visums kan gemakkelijk op de website Visumbuitenland.nl.

Voorbereidingen voor je reis

Je gaat op reis naar Canada, dat wordt sowieso een mooie ervaring! Canada staat bekend om haar prachtige natuur en vriendelijke inwoners. Maar van dat alles kun je alleen genieten als je op tijd een eTA hebt aangevraagd. Je mag met het eTA gedurende 5 jaar geldigheid zo vaak als je wilt maximaal 6 maanden aaneengesloten in Canada blijven. Als je het eTA Canada online aanvraagt ontvang je het meestal nog dezelfde dag.

Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.