TUIfly in Top 10 schoonste luchtvaartmaatschappijen ter wereld

TUIfly in Top 10 schoonste luchtvaartmaatschappijen ter wereld

Elk jaar brengt de Duitse organisatie Atmosfair een lijst naar buiten met de schoonste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Extreem schoon is vliegen natuurlijk niet. Neemt niet weg dat zo´n lijst je kan helpen om de schoonste luchtvaartmaatschappij te kiezen of te mijden. Of gewoon handig om te zien hoeveel je voor jouw gevoel wenst te compenseren voor de enorme CO2-uitstoot die jouw vlucht veroorzaakt.

TUIfly op plek 7 in de lijst

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij TUIfly staat – onder de oude naam ArkeFly – in de lijst van schoonste luchtvaartmaatschappijen ter wereld op plek 7. Een knappe prestatie, al is de positie ook vrij logisch. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft maar een beperkt aantal toestellen beschikbaar (9 stuks) en van dat aantal zijn er 3 van het milieuvriendelijkere type Boeing 787-800 Dreamliner. De KLM moet het doen met plek 21. Onze blauwe trots heeft meer dan 100 toestellen, waarvan slechts 8 Dreamliners. Grote zus Air France staat met plek 49 nog maar net in de top 50.

China West Air schoonste luchtvaartmaatschappijen ter wereld

De Chinese luchtvaartmaatschappij China West Air is op de overall lijst van schoonste luchtvaartmaatschappijen ter wereld de beste. De luchtvaartmaatschappij haalde een score van 83% als het gaat om de mogelijk technische optimalisaties die haalbaar zijn om een toestel zo schoon mogelijk te laten vliegen. Die informatie wordt gebaseerd op het type toestel, motoren, winglets, capaciteit en meer factoren. Verder wordt de transparante data van vluchten geanalyseerd om te berekenen hoeveel CO2 maatschappijen daadwerkelijk per vlucht uitstoten.

Hoge ranking Corendon

Opvallend is de hoge klassering voor de Turkse tak van Corendon. De airline bezet met een percentage van 80,4% een keurige vierde plaats in de overall lijst. Op de lijst met schoonste charters staat Corendon zelfs op de derde plek. Ze moet de grote TUIfly en Thompson Airways – voor zich dulden.

De volledige lijst vind je hier.

De foto in dit artikel is van TUIfly
Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.