Vakantie in eigen land: 5 tips voor hofstad Den Haag

Vakantie in eigen land: 5 tips voor hofstad Den Haag

Afgelopen juli bezocht ik Den Haag. Een gemoedelijke stad waar een moderne skyline pal naast het historische centrum is gebouwd, dit zorgt voor een fraai contrast. In de hofstad vind je bijzondere musea, wandel je langs fraaie grachten en dineer je in leuke restaurants. Dit zijn mijn tips.

1. Escher in het Paleis
Maurits Cornelis Escher was een Nederlandse kunstenaar. Hij staat bekend om zijn houtsneden, houtgravures en lithografieën, waarin hij speelt met wiskundige principes. In het Escher museum bewonder je ruim 150 prenten van zijn hand. De tweede etage is bovendien veranderd in een interactieve wereld: ‘Kijken als Escher’. Optische illusies zorgen voor een reis van verwondering.

“In de Kamer van Escher stapt u in zijn magische wereld. U verandert zelf het perspectief: kinderen lijken groter dan hun ouders. Heel bijzonder is de zaal met Optische Kunst. U denkt beweging te zien, terwijl die er niet is: bij optische kunst gaat het -net als bij Escher- om gezichtsbedrog.”,  aldus de website van het museum zelf.

2. Eten & Drinken
Voor een verfrissend drankje en een snack is het leuk om op een van de velen pleinen neer te strijken. Lekker mensen kijken! Bijvoorbeeld op de Grote Markt en Plein. Maar voor een lekker ontbijt, lunch of diner, verlaat je de pleinen. Zo ontbeten wij bij Dudok. Dudok is een echte stadsbrasserie en omarmt cultuur en kunst. Hierdoor hangt er een prettige sfeer. Een tip voor het diner is het hippe Milu. Milu biedt een internationale menukaart – je kunt hapjes delen en zo lekker veel uitproberen – en het industriële interieur maakt het plaatje compleet.

3. Rondvaart met De Ooievaart
Ik vind het altijd leuk een stad vanaf het water te leren kennen, een geheel ander perspectief. En vooral in hartje zomer in het zonnetje, met de wind door de haren.. Tijdens een anderhalf uur durende rondvaart langs bezienswaardigheden vertelt de gids – een echte Hagenaar die de stad op zijn duimpje kent – over de geschiedenis van de stad. Absoluut een aanrader! Let op: vanaf april tot oktober.

De geschiedenis van de Haagse Hopjes? Na deze rondvaart ken je het verhaal!

4. Omniversum
Regenachtige dag? Breng dan een bezoekje aan het Omniversum. Het Omniversum is een zogenoemd grootbeeldfilmtheater. De films worden op een enorm koepelscherm geprojecteerd, wat het een bijzondere belevenis maakt. Wij bezochten de voorstelling ‘Amazing Caves’. In deze film volg je microbiologen Hazel Barton en Nancy Aulenbach op hun avontuurlijke ontdekkingsreis door grotten in canyons, in gletsjers en in regenwouden. Het aanbod is breed: het Omniversum toont voornamelijk films over de natuur en de rijke geschiedenis van landen.

5. Ziplinen Scheveningen Pier
Als je de tijd hebt, ga dan ook naar Scheveningen strand. Je komt hier makkelijk met het OV. Wandelen, uitwaaien en gezellig dineren aan het strand, hier krijg je gegarandeerd dat vakantiegevoel. De Scheveningen Pier is sinds 2015 weer open voor publiek en geheel vernieuwd. Het is inmiddels een ware food boulevard met restaurants, bars, terrassen, winkels en zelfs een reuzenrad en luxe suites. Voor de waaghalzen: aan het einde van de pier kun je bungeejumpen of ziplinen.

Kortom: een veelzijdige stad waar je je prima twee dagen kunt vermaken!

Beeld: Pixabay.

 

Merel Brouwer

Mijn naam is Merel, ik ben 24 jaar en kom uit het lieftallige dorpje Spaarndam, vlakbij Haarlem. Met mijn passie voor schrijven ben ik begonnen aan de opleiding Redactie & Mediaproductie aan de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels is de diploma op zak en werk ik als PR Rebel bij een PR- en marketingcommunicatiebureau in Amsterdam. Ik hou mij hier bezig met beauty, health en lifestyle merken. Reizen heb ik altijd al leuk gevonden. Erop uit trekken, dagjes weg en nieuwe plekken ontdekken, ik vind het heerlijk. Na veel leuke zomer- en wintervakanties binnen Europa, van kamperen en skiën tot stedentrips, en een ontzettend gave vakantie naar New York, maakte ik in de zomer van 2013 de overtocht naar Thailand om vrijwilligerswerk te doen. Op de to-do list? De hele wereld ontdekken!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.