Optimaal genieten tijdens een Middellandse Zeecruise door Zuid Europa

Optimaal genieten tijdens een Middellandse Zeecruise door Zuid Europa

Tijdens een Middellandse Zeecruise van Kras kun je vanuit het zwembad op het bovendek de diepblauwe zee afspeuren naar je volgende bestemming. Zo is het mogelijk om per luxe cruiseschip Barcelona, Rome en Venetië te bezoeken voor een stedentrip in stijl. Of laat je naar de idyllische baaien van Ibiza varen en geniet van de witte stranden, rotsformaties, dobberende zeilboten en pijnbomen. Onderweg volg je een kookworkshop of ontspan je in het wellness-complex.

Met een cruise op stedentrip in Zuid-Europa

Tijdens een Middellandse Zeecruise van Kras kun je in alle luxe het zuiden van Europa ontdekken. Doorkruis het azuurblauwe water met een luxe schip, bezoek wereldberoemde steden en ontspan op een van de gouden zandstranden. Terwijl de kapitein je naar de volgende bestemming brengt kun je aan boord genieten van allerlei faciliteiten. Wat dacht je van een zwembad mét uitzicht, winkels en een wellnesscentra? Of leef je uit tijdens een kookworkshop waarbij je kennis maakt met de Zuid-Europese keuken. Eenmaal aangekomen in steden als Barcelona, Rome, Venetië en Marseille kun je beroemde bezienswaardigheden als de Trevifontein, de Sagrada Familía en de traditionele gondels bezoeken. Of keer voor even terug naar de middeleeuwen tijdens een stadswandeling door de Kroatische hoofdstad Dubrovnik.

Luieren aan idyllische baaien

Omdat de Middellandse Zee omgeven wordt door vele stranden is dit dé plek voor zonaanbidders. Tijdens een Middellandse Zeecruise kun je met Kras dan ook allerlei stranden bezoeken. De stadsstranden van bijvoorbeeld Barcelona en Valencia zijn erg geliefd bij toeristen, maar ook op de Spaanse en Griekse eilanden is het goed toeven onder de zon. Authentieke baaitjes met dobberende zeilboten, indrukwekkende rotsformaties, pijnbomen en turquoise gekleurd water vormen hier het decor. Zo kun je tijdens de cruise een bezoek brengen aan het Spaanse Ibiza en in de baai van Cala de Sant Vicent snorkelen met schildpadden, murenes en kleine octopussen. Het witte zandstrand maakt het idyllische plaatje compleet. En omdat het luxe cruiseschip pas weer in de namiddag vertrekt kun je hier de hele dag luieren.

Indrukwekkende natuurgebieden langs de Middellandse Zee

Wist je dat er rondom het Middellandse Zeegebied ook prachtige natuurgebieden te vinden zijn? Als je kiest voor een cruise langs Griekse eilanden als Rhodos en Corfu moet je de wandelschoenen niet vergeten mee te nemen. Tijdens een Middellandse Zeecruise van Kras vanuit de Italiaanse havenstad Citavecchia kun je op Rhodos de vlindervallei bezoeken en de bijzondere vlindersoort, de gestippelde harlekijn, zien vliegen. De vele trappetjes, stromende beekjes en schaduwrijke bomen maken het decor in deze groene vallei compleet. Meer een liefhebber van hoge bergtoppen? Dan zit je goed tijdens een cruise door de Baai van Kotor. Deze diepblauw gekleurde baai in Montenegro wordt omgeven door imposante berghellingen en middeleeuwse stadjes. Tijdens een cruise van Kras kun je door dit meest zuidelijk gelegen fjord van Europa varen en vanuit je buitenhut de vele smalle doorgangen met eigen ogen bewonderen.

Dit artikel is tot stand gekomen samen met Kras
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.