Vakantiegeld wordt uitgegeven aan scheiding en kunstgebit

Vakantiegeld wordt uitgegeven aan scheiding en kunstgebit

Uit het onderzoek van de Vakantiegeld Monitor, gehouden onder 4073 respondenten, is gebleken dat vakantiegeld vaak aan opvallende doeleinden wordt uitgegeven.
In 1910 werd in Nederland het vakantiegeld ingevoerd. In die tijd kregen werknemers tijdens hun vakantie niet uitbetaald en om deze periode te overbruggen werd het vakantiegeld in het leven geroepen. Tegenwoordig krijgen de meeste werknemers tijdens hun vakantie gewoon uitbetaald en wordt het vakantiegeld lang niet alleen nog voor vakantie gebruikt.

Het grootste deel van de respondenten (77%) gebruikt het vakantiegeld voor het betalen van zijn of haar vakantie. Na vakantie is sparen het meest gegeven antwoord. Ook zijn er een aantal opvallende reacties gegeven op de vraag waar vakantiegeld aan besteed wordt.  Onder de oudere doelgroep werden er medische zaken benoemd zoals “een nieuw kunstgebit”. Er wordt ook vakantiegeld uitgegeven aan de verzorging van dieren: “Ik geef mijn vakantiegeld uit aan dierenvoer voor mijn kippen, konijnen, kaketoe, dwergpapegaaien en poezen. Deze zijn door mensen gebracht en afgestaan omdat ze met vakantie gaan”.  Het opvallendste antwoord dat uit het onderzoek naar voren kwam was: “Ik besteed mijn vakantiegeld aan het uitkopen van een ex-man/vrouw.”.

Jongeren sparen vaker dan ouderen

Jongvolwassenen sparen hun vakantiegeld vaker dan ouderen. In de leeftijdscategorie tot 35 jaar spaart bijna 20% zijn vakantiegeld in vergelijking tot de oudere respondenten (55+) waar niet meer dan 6% het vakantiegeld spaart.

Jongeren kiezen vaker voor een vakantie buiten Europa. Tegen de verwachting is te zien dat de ondervraagden hun vakantiegeld niet vaker aan een vakantie besteden wanneer zij buiten Europa vakantie vieren. Het populairste vakantieland voor Nederlanders is Frankrijk (21,5%) op de voet gevolgd door Italië (21,3%). Na Europa Is Noord-Amerika het populairste continent voor de vakantiegangers.

Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.