Halfpension of volpension – Wat is het verschil?

Halfpension of volpension –  Wat is het verschil?

Je vakantie regelen begint bij het op zoek gaan naar jouw ideale bestemming. Behalve voorpret en wegdromen bij mooie oorden die je allemaal voorbij ziet komen, kan het ook wat vragen en twijfel oproepen. Want waar gaat je voorkeur naar uit? Ga je voor halfpension of volpension vakantie?

Verschil in verzorging op je vakantiebestemming

Wil je alles tot in de puntjes geregeld hebben en nergens meer aan hoeven denken op je vakantiebestemming, dan is een hotel met all-inclusive mogelijkheden een perfecte optie.Dit betekent dat eigenlijk alles is inbegrepen.Alle maaltijden,frisdrank en sommige alcoholische dranken en alle faciliteiten die het resort biedt zoals bijvoorbeeld watersportmogelijkheden, gebruik van de sauna,tennisbaan en zwembaden indien aanwezig of een uitgebreid animatieprogramma voor de kids. Deelnemen aan al deze weelde begint meteen bij het inchecken en stopt pas weer bij vertrek.

Liever half of volpension?

Als je deze vorm van vakantie vieren je niet aanspreekt ,kun je ook kiezen voor een halfpension of volpension.Maar waar zit nu het verschil in?
In letterlijke zin betekent een halfpension dat je overnachting in het hotel samen met je ontbijt en diner inbegrepen is in de prijs.Een lunch en bijkomende dranken gedurende de dag of bij de maaltijden moeten dus apart bijbetaald worden.
Bij een volpension boeking krijg je de lunch wel geserveerd, maar de genuttigde drankjes blijven voor eigen rekening.

Voor- en nadelen van maaltijden die inbegrepen zijn in de reissom

Of je nu kiest voor halfpension, volpension of all- inclusive, allemaal hebben ze zo hun voor- en nadelen.
De reissom van de vakantie met volpension is in eerste instantie duurder, maar op de bestemming zelf zul je minder uitgeven omdat de maaltijden al betaald zijn.
Bedenk goed van te voren hoe de vakantie ingevuld gaat worden.

Blijf je in principe alleen bij het hotel of resort, dan is een all-inclusive of volpension verblijfsvorm een goede optie. Veelal worden de maaltijden op vaste tijden geserveerd en worden ze over het algemeen in buffetvorm aangeboden en bestaat er dus de mogelijkheid om meerdere keren te pakken van al het lekkers. Door middel van een buffet kun je kiezen wat je wel en niet lekker vindt om te eten en waar je op dat moment trek in hebt.
Omdat in het bedrag van je reis de maaltijden al betaald zijn, scheelt dit uiteraard in de kosten op de vakantiebestemming. Uitgezonderd de drankjes die gedronken worden, die moet je nog wel betalen bij vertrek in geval van volpension.
Dat de maaltijden op vaste tijden geserveerd worden, kan je zowel positief als negatief ervaren, afhankelijk van je eigen dagelijkse ritme en gewoontes.

Ben je echter een vakantieganger die veel onderneemt tijdens zijn reizen en niet de hele dag bij het hotel blijft, maar er lekker op uit trekt, dan is een halfpension een betere keuze. Op deze manier hoef je geen rekening te houden met de lunch die je dan wel betaald hebt, maar waarschijnlijk niet zult gebruiken omdat je ergens anders bent op het tijdstip van het serveren van de lunch.
Want als je maaltijden hebt overgeslagen of gemist, is er bij de meeste hotels geen restitutie mogelijk.
En als je je vakantie echt hele dagen buiten het hotel doorbrengt en daar eigenlijk alleen maar slaapt, dan is er ook nog een vierde mogelijkheid.
Kies in dat geval voor een accommodatie met alleen logies-ontbijt. Je slaapt er en gebruikt het ontbijt in je hotel en trekt er vervolgens de hele dag op uit zonder rekening te moeten houden met de reeds betaalde maaltijden en tijdstippen van uitserveren.
Op deze manier kun je veel meer van de omgeving zien, kleine en lokale restaurantjes uitproberen en s ‘avonds tevreden je schonen bedje weer inrollen.

Welke manier van vakantie vieren voor jou ook het beste is: geniet ervan en veel plezier!

Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.