Best bereikbare vliegvelden in Europa

Best bereikbare vliegvelden in Europa

In de zomervakantie gaan we graag op vakantie, even een tijd ontspannen en niet aan werk of school hoeven te denken.
Als je op vakantie gaat is er een mogelijkheid dat je met het vliegtuig gaat, maar wat zijn nou eigenlijk goede vliegvelden in Europa? GoEuro heeft een onderzoek uitgevoerd met betrekking tot de best bereikbare vliegvelden in Europa. Ze hebben meer dan 70 vliegvelden onderzocht en bekeken hierbij welke het populairst waren onder de Nederlandse reizigers. Dit werd gebaseerd op de reistijden, kosten en transfertijden van het vliegveld naar het stadscentrum. Ook keken ze hierbij naar het vervoersmiddel waarmee je kan reizen.

Voor slechts 0,90 cent in hartje Praag

Uit dit onderzoek blijkt dat Praag (PRG) als beste vliegveld is bekroond. Voor slechts 0,90 cent kun je in een kwartiertje 15 km naar het stadscentrum zijn afgerezen.
Op de tweede plaats staat Berlijn (TXL), voor 2,80 euro kun je 10 km afleggen in 20 minuten met de bus. En op de derde plaats staat Venetië (VCE) vanuit het vliegveld kun je in 20 minuten 12 km afleggen met de bus voor 8,00 euro.

Als het op snelheid aankomt is het vliegveld van Nice (NCE) het beste.
Binnen 5 minuten ben je al in het centrum van Nice. Maar er zijn natuurlijk ook vliegvelden waarbij het langer duurt, met 85 minuten is Frankfurt-Hahn de langzaamste.

Als je weinig geld wilt uitgeven aan transfer moet je naar Wroclaw (WRO) in Polen. Voor 0,72 cent heb je een busritje naar het centrum. Maar als je in Stockholm (ARN) bent kan het je wel is wat meer geld gaan kosten, voor 29 euro heb je een ritje naar het centrum daarmee beland Stockholm (ARN) onderaan.

Italië en Spanje zijn favoriet

Uit het onderzoek blijkt dat Italië en Spanje nog altijd populaire bestemmingen zijn onder de Nederlandse reizigers te zien aan het feit dat Spanje twee vliegvelden in de top 10 heeft staan, namelijk Barcelona (BCN) en Madrid (MAD). Italië heeft drie vliegvelden in de top tien staan, Venetië (VCE), Milaan (MXP) & Rome (FCO). Duitsland doet het ook niet slecht met 2 vliegvelden, Berlijn (TXL) & München (MUC). Voor de rest staan Parijs (CDG), Londen (LHR) & Praag (PRG) in de top 10 van best bereikbare vliegvelden.

Wil je nu nog meer informatie weten over het onderzoek? Dan kunt u eens even een kijkje nemen op de website van GoEuro: https://www.goeuro.nl/vluchten/luchthavens

Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook1Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.