Visum Turkije nodig in 2017 – Wat zijn de regels voor ID-kaart en paspoort?

Visum Turkije nodig in 2017 –  Wat zijn de regels voor ID-kaart en paspoort?

Fantastisch, een vakantie naar het warmte Turkije is geboekt! Nu enkel nog aftellen.
Je zwembroek is al ingepakt en oeps… op het laatste moment kom je er achter dat je paspoort of je identiteitskaart niet meer lang genoeg geldig is. Nu moet je met de bijkomende zenuwen vliegensvlug om een nieuw paspoort die daarbij nog eens peperduur is. Het zou jammer zijn als je je reis naar Turkije zou moeten afschaffen doordat je je identiteitsbewijs niet tijdig hebt gecontroleerd op geldigheid.
In het onderstaande artikel hebben we de recente regels omtrent het paspoort beschreven.

Turks Visum 2017

De prijs en de geldigheid van het visum is,sinds deze elektronisch geworden is, identiek gebleven. Je mag in totaal drie maanden in Turkijke verblijven terwijl het visum ongeveer een half jaar geldig blijft.
Met een paspoort of identiteitskaart (die geldig is) kun je een visum aanvragen.
Ben je niet zeker of je met een bepaald legitimatiebewijs een visum kunt aanvragen, neem dan contact op met de Turkse diplomatie.

Bekijk zeker altijd de officiële site van het Turkse ministerie voor wijzingen van regels zodat er geen vergissingen gebeuren. De regels omtrent de geldigheid van het paspoort zijn gewijzigd sinds oktober 2015.
regels visum turkije

Geldigheidsregels paspoort

Zowel bij aankomst als bij de datum van je aanvraag voor een visum moet je paspoort nog minimum vijf maanden geldig zijn.

Regels omtrent identiteitskaart

Wil je met je identiteitskaart naar Turkije reizen, zorg er dan voor dan je ID nog geldig is voor de tijd dat je in Turkije verblijft.
Let altijd zelf goed op de geldigheidsdatum zodat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan.

Voor-en nadelen e-visum Turkije

Vraag je visum online aan, de papieren versie van een visum die je vroeger aan de grens kon kopen is momenteel volledig afgeschaft.
Online je visum aanvragen heeft vele voordelen:

  • Het bedragen van een oude papieren visum ligt veel hoger dan een visum die je online besteld, des te meer reden om een e-visum aan te vragen.
  • Je kunt je visum op de luchthaven van Turkije aanvragen, maar deze hebben vaak lange wachttijden die je ontloopt als je je visum online aanvraagt.

De officiële site om een e-visum aan te vragen is die van het Turkse ministerie.
Een enkel nadeel hierbij is dat je enkel met creditcard kunt betalen. Ben je niet in het bezit van een creditcard? Via TurkijeVisum.nl kun je het visum veilig betalen via o.a. iDeal, Paypal en andere
betaalopties.

Let op: reis je met meerdere personen, dan moet elke persoon in het bezit zijn van van een e-visum.

Bestellen van een Turks visum

Je visum aanvragen gebeurt al in enkele stappen die je toegestuurd krijgt in je mail. Na slechts twee dagen ontvang je het visum.
Bij de paspoort controle kan de bevoegde persoon dan zien dat je in het bezit bent van de benodigde papieren. Zorg voor alle zekerheid dat je de mail bewaard of print zodat je, als er zich problemen voor doen, kunt bewijzen dat je in het bezit bent van een visum.
Nu je de regels gelezen hebt omtrent het paspoort en de identiteitskaart kun je weer volop plannen aan je reis naar het zonnige en prachtige Turkije.

Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.