Heerlijk met de auto en caravan op vakantie

Heerlijk met de auto en caravan op vakantie

We gaan alweer richting het najaar, de zomervakantie zit er weer op. Veel mensen beginnen dan toch gelijk weer na te denken over hun volgende zomervakantie. Als je een gezin met kleine kinderen hebt, is een camping geweldig. En wat zeker niet onbelangrijk is, is dat je veel vrijheid hebt als je een caravan hebt. Je kunt een paar dagen op de ene camping staan en dan vervolgens een paar dagen naar een andere camping gaan. Als een camping jou en jouw gezin goed bevalt, kan je beslissen daar langer te blijven. Je hebt dus erg veel vrijheid met een eigen caravan. Toch zijn er genoeg zaken om rekening mee te houden. Wij hebben de volgende tips voor je opgesteld.

Waar moet je aan denken

Als je met een caravan en auto op vakantie gaat, dan kost dat wel veel meer voorbereidingstijd. Je moet uiteraard de caravan tijdig uit de stalling halen. Als je dit op tijd doet, kan je alles op je gemak voorbereiden en dat geeft al voorpret voor de vakantie. Je kunt de caravan schoonmaken en inrichten. Let er goed op dat je niet te veel spullen meeneemt, want anders wordt de caravan te zwaar en dat kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Ook is het belangrijk om zware spullen zo laag mogelijk (en het liefst bij de as) te plaatsen. Maar dit is niet het enige: uiteraard is het handig ervoor te zorgen dat je naast je reguliere autoverzekering van te voren een caravanverzekering afsluit. Zo is de caravan onderweg en op de camping verzekerd. Vergeet voor je vertrek ook niet de caravan technisch te controleren. Je kunt dit door de specialist laten doen, maar er zijn ook zaken die je heel makkelijk zelf kunt controleren, zoals bandenspanning controleren, verlichting, etc. Wat ook belangrijk is, is dat je een goede auto hebt die de caravan kan trekken. Als jouw auto te licht is, kan dat gevaarlijke situaties veroorzaken als je bijvoorbeeld in de bergen moet rijden en nagenoeg niet meer naar boven kan komen.

Pechhulp

Een pechhulpverzekering voor het buitenland is wel echt een aanrader. Je moet er toch niet aan denken om in het buitenland langs de weg te staan zonder hulp? Als er iets aan de hand is met jouw caravan is het fijn dat je geholpen wordt en verder kunt met jullie welverdiende vakantie. Er zijn verschillende type verzekeringen die je af kunt sluiten, waarbij je bijvoorbeeld kiest voor de mogelijkheden van vervangend vervoer bij eventuele problemen. Dit laatste is toch wel een geruststellende gedachte, het zou toch zonde zijn als je door pech onderweg niet meer naar de eindbestemming kunt gaan. En dus jullie welverdiende vakantie aan jullie neus voorbij zien gaan.

Eerste vakantie met caravan

Als je voor de eerste keer op vakantie gaat met de caravan, dan is dat even wennen. Zorg dat je elke 2 uur even stopt, loopt een rondje om je caravan, drink en eet wat en ga daarna rustig verder. Als je niet harder als 95 km per uur rijdt, zal je merken dat je auto de caravan rustig trekt. Dit is een comfortabele snelheid en jullie hebben vakantie, dus het hoeft niet allemaal snel te gaan, toch? Vanaf het moment dat jullie in de auto stappen, begint de vakantie.
Het is een aanrader om niet in een keer naar bijvoorbeeld Italië of Spanje te rijden. Als je dan op de camping aankomt, ben je doodmoe en dan moet je de voortent en luifel nog opzetten en alles inrichten. Het is veel relaxter om elke dag bijvoorbeeld 400 km te rijden en dan op een camping te stoppen. Op deze camping kunnen jullie dan nog een paar uurtjes genieten en de volgende dag kunnen jullie weer rustig verder rijden naar de volgende camping. Op deze manier is het voor iedereen een relaxte manier om te reizen en komen jullie uitgerust aan op de eindbestemming. Zo begint de vakantie dus echt op het moment dat jullie in de auto stappen.

Voor meer tips, neem een kijkje in het online magazine van Centraal Beheer.

Dit artikel is tot stand gekomen samen met Centraal Beheer
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.