Eindelijk: terug naar Ibiza!

Eindelijk: terug naar Ibiza!

Wat waren we blij toen we vanmorgen richting Eindhoven Airport konden om naar Ibiza te kunnen vliegen. De trip stond al weer een paar maanden op het programma en de dag was nu eindelijk daar. Samen met Bas, één van mijn beste vrienden, een weekje er tussenuit om Ibiza nu eens echt te verkennen. We zijn er al eens eerder geweest, maar hebben toen vooral het nachtleven getoetst, deze keer gaan we toch wel wat andere dingen doen ook, althans dat is het idee…

Vroeg

De vlucht was met Transavia, prima maatschappij maar alle Jezus, wat was het vroeg. Om 7 uur vliegen, ja we waren de eerste vlucht vanaf Eindhoven vandaag. We vlogen vanaf Eindhoven Airport, slechts een half uurtje rijden vanaf Den Bosch, dus veel dichter bij (ons) huis dan Schiphol Airport. Normaal bij Schiphol sta je nogal eens in de rij bij het inchecken en de bagage drop-off, maar in Eindhoven is het vaak zo geregeld. Binnen 45 minuten ben je ingecheckt en sta je bij de gate.

Bas en ik gingen dus snel naar Eindhoven (hij is mijn reispartner voor deze week). Parkeren op Eindhoven airport was gelukkig deze keer niet nodig, we werden namelijk weggebracht door zijn vriendin. We kozen voor deze optie omdat parkeren op dit moment erg lastig is op Eindhoven Airport doordat er kort geleden bij de bouw van de nieuwe parkeergarage iets mis is gegaan. Hierdoor is parkeren op Eindhoven Airport op dit erg lastig.

Vroeg opstaan om met Transavia naar Ibiza te vliegen

Ibiza Airport

Ook op Ibiza ging het super snel, we konden het vliegtuig binnen 5 minuten verlaten en meteen door naar de aankomsthal, waar de koffers gelukkig al op de band voorbij kwamen. Iedereen was nog slaperig, want ondertussen was het pas half 10 in de ochtend en hadden we er al een halve dag opzitten voor ons gevoel. We pikten snel onze huurauto op bij Sunny Cars en konden direct door naar ons appartement in Figueretas.

Figueretas

Figueretas is niet meteen het bekendste stukje Ibiza, maar wel een van de meest gunstige (betaalbare) locaties op het eiland. Vanuit Figueretas kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar de leukste clubs en het is op loopafstand van Ibiza stad. Voor ons dus de perfecte uitvalsbasis om een week Ibiza beter te leren kennen.

Ons appartementencomplex is onderdeel van Mar Y Playa, een wat oudere, maar verder prima accomodatie. Budget technisch is daarom Figueretas een ideale keuze. Zeker als je dit afzet tegenover populaire locaties zoals Playa D’n Bossa. Het voordeel van Mar Y Playa is dat er een LIDL op loopafstand is, wat vooral Bas aansprak. Hij wil namelijk de hele week zelf koken, ehhh, maar hij stuurt er eigenlijk op aan dat ik dan de hele week kan koken.

Het enige nadeel van Figueretas (en natuurlijk ook Ibiza stad) is dat parkeren op veel plekken betaald is. Toch zijn er verschillende straten en gebieden waar je gratis kunt parkeren. Let hierbij op dat de blauwe vakken betaald zijn, de witte vakken zijn gratis. Als je even zoekt kun je die prima vinden, we staan nu bijvoorbeeld op ongeveer 4 minuten lopen van ons appartement geparkeerd.

Even lekker lunchen

We waren ondertussen wel toe aan wat te eten, via de Tripadvisor app kwamen we uit bij El Retoque. Een kleine tentje waar je volgens de recensies prima kon eten. We kozen voor een salade met zalm en een club sandwich. Dit bleek een schot in de roos, maar we hadden ook wel echt honger. Dat zal ook geholpen hebben.

Een hapje eten bij El Retoque

Pinchos eten in Ibiza stad

Daarna hebben we nog een paar uurtjes op een strandbedje gelegen bij het zwembad. We waren best wel moe en wilden dus ook nog even lekker rustig aan doen vandaag. Dus een bedje gezocht en even in de zon gaan liggen. Rond half 8 in de avond zijn we richting Ibiza stad gegaan om daar een hapje te eten.

Bas was vorig jaar nog op Ibiza geweest en hij had toen goed gegeten bij Can Terra Ibiza, een leuk klein restaurantje midden in het centrum. Toen we aankwamen hebben we meteen doorgegeven dat we voor de pinchos kwamen. Pinchos of Pintxos zijn kleine gerechten uit het Noorden van Spanje. De letterlijke betekenis van Pincho is een kleine snack. Pincho komt van het woord picar, wat staat voor een beetje pikken.

Pinchos zijn kleine hapjes geserveerd op een broodje

Pinchos zijn kleine hapjes geserveerd op een broodje

Bij dit tentje is het gebruikelijk (zoals bij de meeste tentjes die pinchos serveren) dat je de stokjes telt als je af wilt rekenen. Dus voor elk stokje betaal je een vast bedrag. Leuk om te zien dat men hier dus nog vertrouwen heeft in de mensheid, want de stokjes op tafel bepalen het bedrag op de rekening.

Vandaag maken we het niet te laat, een afzakkertje op het balkon, da lukt nog net. Het was wel erg vroeg vanmorgen natuurlijk. En morgen hebben we weer een vol programma voor de boeg.

Hugo Melis

Hoi, ik ben Hugo, één van de beheerders van reistips.nl. Ik neem je graag mee op mijn avonturen rond de wereld, daarnaast help ik je graag met jouw (wereld)reis via onze website.

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.