Welke reisverzekering heb ik nodig?

Welke reisverzekering heb ik nodig?

Het kiezen van de juiste reisverzekering voor jouw reis is afhankelijk van een aantal zaken. Zo zijn de bestemming van de reis, de reisduur en de hoeveelheid/inhoud van je bagage factoren die meespelen. Om alles op een rijtje te zetten heeft reisverzekering aanbieder Centraal Beheer hieronder een lijst gemaakt van beschikbare reisverzekeringen zodat je kunt bepalen welke voor jouw vakantie of reis geschikt is.

Kortlopend: Een kortlopende reisverzekering kun je afsluiten voor een korte reisduur. Een dergelijke reisverzekering is geschikt voor mensen die jaarlijks één keer op vakantie gaan. Zo ben je in deze periode verzekerd, van de datum dat je vertrekt tot de datum dat je terugkeert van je reis. Als je korter dan 2 weken achter elkaar op vakantie gaat dan is dit een handige keuze.

Doorlopende: Als je liever vaker op vakantie gaat, kan het goedkoper zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je bent vaak al goedkoper uit als je 2 weken per jaar reist. Maak je een aantal korte reisjes per jaar, zoals een stedentrip of een weekendje weg, dan wordt dit allemaal meeverzekerd. De enige voorwaarde die hieraan gesteld wordt, is dat je standaard 60 dagen achtereen op vakantie mag zijn. Als je langer weggaat, dan kan je dit uitbreiden met de optie’s: 180 dagen of 365 dagen. Let wel, sommige verzekeraars hanteren andere termijnen.

Lang-op-reis of wereldreis: Wil je toch liever een langere tijd naar het buitenland, dan kun je kiezen voor een uitgebreidere reisverzekering. Dit kun je doen bij bijvoorbeeld vanwege een studie, wereldreis of een stage in het buitenland. Deze kun je het beste afsluiten als je langer dan een aantal maanden weggaat. Er zijn meerdere verzekeraars die deze reisverzekering aanbieden. Omdat de kosten en polisvoorwaarden kunnen verschillen, is het handig om deze verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Annulering: Als je door omstandigheden die buiten je macht liggen je reis moet annuleren, kun je gebruik maken van een annuleringsverzekering om de reissom vergoed te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan gevallen waarbij een familielid ziek wordt of is overleden. Maar ook bij ontslag van je baan of als je in een echtscheiding ligt met je partner. In deze gevallen kun je het geld weer terug krijgen om je reis uit te stellen. Op het moment dat je vertraging oploopt of je reis noodgedwongen moet afbreken kan deze verzekering je ook de reissom weer uitbetalen.

Doordat reisverzekering vaak zijn opgebouwd uit modules, kun je zelf samenstellen wat voor jou belangrijk is in een verzekering. Een aantal opties die je hebt zijn:

  • Een bagage en geld dekking om je eigendom te beschermen
  • Een dekking bij extreme wintersporten
  • Een werelddekking

Vergelijk verschillende reisverzekeringen om te zien welke dekkingen voor jou relevant zijn. Op die manier betaal je precies voor wat je nodig hebt.

Hoeveel ga ik betalen voor de reisverzekering?

De premies van de reisverzekeringen lopen nogal uiteen, afhankelijk van de polisvoorwaarden die de (doorlopende) reisverzekering stelt. Ook kan het zo zijn dan het uitkeringsbedrag hoger is bij sommige verzekeraars. Hierdoor kunnen sommige verzekeraars duurder lijken, maar heb je er uiteindelijk meer profijt van. Door te bezuinigen door middel van bepaalde dekkingsvoorwaarden, kunnen sommige verzekeraars een lage premie aanhouden. Om zelf kosten te besparen op een reisverzekering kun je kiezen voor een gepaste dekking die past bij jouw reisgedrag. Hierbij spelen een aantal factoren mee:

  • Hoe lang je op vakantie gaat, bij een kortlopende reisverzekering is dit belangrijk (uiteindelijk speelt de duur van je vakantie bij een doorlopende reisverzekering geen rol)
  • Of je binnen of buiten Europa reist (wereldverzekering)
  • Voor welke modules je kiest (bagage mee verzekeren?)
  • Of je wel of geen eigen risico kiest

Daarnaast spelen ook het aantal personen waar je mee reist, het land van bestemming en je keuze voor wat extra opties een rol. Extra opties kunnen het verzekeren van je voertuigen zijn, op het moment dat je hier mee reist. Reis je met een caravan dan kan het zijn dat deze wordt meeverzekerd. Wij wensen je alvast een fijne reis!

Dit artikel is tot stand gekomen samen met Centraal Beheer
Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.