Landen waar je wél of geen kraanwater kunt drinken

Landen waar je wél of geen kraanwater kunt drinken

Je hebt de waarschuwing “Je kunt hier geen water uit de kraan drinken” vast wel eens voorbij horen komen wanneer je op vakantie was. Toch is dit een waarschuwing die je niet kunt negeren. In sommige landen kan kraanwater, sterker nog, kan een eenvoudig ijsklontje in jouw colaatje al genoeg zijn om buikkrampen en diarree te veroorzaken. In de meeste Europese landen is het veilig om kraanwater te drinken, maar als het gaat om landen in Latijns-Amerika, Afrika of Azië, is het niet vanzelfspreken om water uit de kraan te drinken.

De online vliegticket-prijsvergelijker Just the Flight bracht alle landen in kaart waar je wél, en waar je juist geen water uit de kraan kunt drinken. En let op(!) dit geldt ook voor ijsklontjes in jouw drankje, glazen/border die afgespoeld worden, maar ook het water dat je gebruikt tijdens het douchen en tandenpoetsen.

Plekken waar je veilig water uit de kraan kunt drinken

In de infographic hieronder kun je exact zien in welke landen je veilig een glaasje water uit de kraan kunt drinken, en plekken waar je dit absoluut niet moet uitproberen.

Blauw zijn de veilige landen en rood zijn de landen waar je geen water uit de kraan kunt nuttigen.

Wereldkaart met overzicht van landen waar je wél en niet water uit de kraan kunt drinken

(c) Just The Flight

De foto in dit artikel is eigendom van Roger McLassus. De infographic in dit artikel is eigendom van de vliegticket-prijsvergelijker Just The Flight.
Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.