Tip: nieuwjaarswisseling vieren in het buitenland

Tip: nieuwjaarswisseling vieren in het buitenland

Bij familie of vrienden, of heb jij nog helemaal geen idee waar jij dit jaar oud & nieuw gaat vieren? Misschien een leuk idee om een keer in een andere stad, of ander land de jaarwisseling te vieren! Oud & nieuw staat zo alweer voor de deur, dus hierbij tien populaire steden om de jaarwisseling te vieren.

Vuurwerkshow oud & nieuw in Berlijn

(c) JasonParis

Berlijn

Als je nog nooit in Berlijn bent geweest, dan is dit het moment! De Duitse hoofdstad is niet alleen een geweldige stad om te shoppen en uit te gaan, maar ook een stad vol cultuur en historie. Tijdens de nieuwjaarswisseling is de lange laan tussen de Brandenburger Tor en de Vredeszuil (Siegessäule) de grote toeristentrekker. Het is daar één groot feest met eten en drinken, en optredens van beroemde artiesten.

Meer info?

  • Lees hier reisverhalen over Berlijn

New York

Okay okay, misschien is dit wat overdreven, maar laten we eerlijk zijn..New York is wel dé place to be tijdens oud & nieuw! Iedereen kent het beeld wel van een volle Time Square, met optredens van de grootste artiesten op aarde en natuurlijk de wereldberoemde New Year’s Eve Ball. In één woord geweldig, maar..hangt wel een flink prijskaartje aan! Toch willen we daarom New York niet overslaan in ons rijtje.

Meer info?

Vuurwerkshow oud & nieuw in Antwerpen

(c) bert76

Antwerpen

Nu dan even een locatie iets meer dichtbij Nederland! Antwerpen, bij onze zuiderburen in België. Met oud & nieuw worden er verschillende festiviteiten georganiseerd in de stad, met als grote klapper op de vuurpijl, een vuurwerkshow!

Je kunt het vuurwerkspektakel bewonderen vanaf populaire locaties als Groenplaats, de Grote Markt, of langs de oever van de Schelde. Dus wil je niet al te ver weg oud & nieuw vieren, dan biedt Antwerpen de ideale uitkomst!

Meer info?


Brussel

Ook de hoofdstad van onze zuiderburen weten er een feestje van te maken tijdens de jaarwisseling. Met oud & nieuw kun je in Brussel genieten van vele live optredens, heb je vele feestjes bij de Grote Markt en de omringende nachtclubs. Leuke hotspots tijdens de nieuwjaarswisseling in Brussel zijn de Grote Markt, Kunstberg en Fuse.

Meer info?

Londen

Niet al te ver van ons landje vandaan kun je een bijzondere nieuwjaarsviering bijwonen in de Engelse hoofdstad Londen. Hier kun je namelijk écht oud & nieuw vieren, met als afsluiter een geweldige vuurwerkshow boven de rivier de Thames! Daarnaast zijn er door de hele stad festiviteiten en grote feesten bij populaire nachtclubs als Ministry of Sound en Club Aquarium. Een andere populaire locatie is uiteraard de wereldberoemde London Eye.

Meer info?

Keulen

Rondom de pleinen bij de Dom van Keulen heb je vele feesten en festiviteiten. De grote cafés organiseren feesten (hiervoor moet je wel tickets kopen) en tijdens de nieuwjaarswisseling vindt er een grote vuurwerkshow, die je vanaf de kade bij het centrum kunt bewonderen.

Meer info?

  • Keulen is ook ontzettend populair vanwege de vele kerstmarkten
Vuurwerkshow oud & nieuw in Parijs

(c) Thierry Bézecourt

Parijs

Het kan ook niet anders, Parijs kan niet ontbreken in dit lijstje. Vier oud & nieuw op de Champ-Elysees, bij de Sacre Coeur of wat dacht je van Disneyland Parijs! Laatstgenoemde maakt er één groot feest van tijdens de jaarwisseling.

Meer info?

Madeira

Madeira? Ik fronste eerlijk gezegd ook even met mijn wenkbrauwen, maar buiten het uitermate aangename klimaat, schijn je op het Portugese Madeira geweldige vuurwerkshows te hebben met de nieuwjaarswisseling! Dit alles wordt georganiseerd in de hoofdstad van het eiland, Funchal. Rondom de vele feestjes heb je talloze cafés en restaurants bij één van de pleinen in het centrum.

Meer info?

Rio de Janeiro

In het Braziliaanse Rio de Janeiro wordt niet alleen carnaval beschouwd als het grootste feest van het land, maar ook de viering van de nieuwjaarswisseling. Hou je vast, want ruim 2 miljoen(!) mensen verzamelen zich geheel in het wit op het wereldberoemde strand Copacabana Beach. Livemuziek, dansfestiviteiten, drank en gezelligheid wisselen zich af, met als slotspektakel een grote vuurwerkshow boven zee.

Meer info?

Vuurwerkshow oud & nieuw in Sydney

(c) VirtualWold

Sydney

En dan bewaren we het toetje voor het laatst. Uiteraard wel weer een kostbare bestemming ver weg van Nederland. Maar wil jij de allergrootste vuurwerkshow ter wereld bijwonen, dan moet je toch echt in de grootste stad van Australië zijn. Sydney wordt niet voor niets de ‘New Year’s Eve Capital of the World’ genoemd, want de festiviteiten beginnen in de middag en eindigen ergens de volgende morgen.

Meer info?

Nog een paar leuke steden om de nieuwjaarswisseling te vieren

Andere populaire steden die veelal terug te vinden zijn in de meeste ‘top-10’ en ‘meest populaire’ lijstjes zijn: Praag (Tsjechië), Düsseldorf (Duitsland), Dresden (Duitsland) Barelona (Spanje). Hamburg (Duitsland) en Istanbul (Turkije).

In Nederland zijn vooral de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Maastricht.

De foto’s in dit artikel zijn eigendom van JasonParis
(Berlijn), VirtualWold (Sydney), Thierry Bézecourt (Parijs) en bert76 (Antwerpen).
Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.