Tour van Vegas naar Hoover Dam en Grand Canyon

Tour van Vegas naar Hoover Dam en Grand Canyon

Aan het einde van onze road trip door de Amerikaanse staat Californië, besloten we de reis af te sluiten in Las Vegas (Nevada). We verbleven vier dagen in deze geweldige stad! Niet alleen verheugden we ons al de hele reis om ‘the entertainment city of the World’ te bezoeken, maar ook één van de Wereldwonderen, de Grand Canyon!
Vanuit las Vegas kan je prima een dagtripje doen naar de Grand Canyon. Er zijn veel Las Vegas – Grand Canyon Tours beschikbaar. Ook per helikopter.

Dat ik de Grand Canyon in het echt kon gaan bewonderen, was wel een van mijn hoogtepunten van de vakantie. We moesten daar wel wat voor over hebben, want onze wekker ging namelijk al om half 6! Normaal gesproken is dit al lastig voor mij, laat staan in en stad als Las Vegas! 😉 Maar fris en fruitig gingen we op pad. De bus pikte ons keurig bij ons hotel The Excalibur op, en off we go to the Hoover Dam!

First stop, the Hoover Dam!

Na een klein uurtje rede we over de prachtige Hoover Dam, een bijzonder bouwwerk die echt een hele geschiedenis kent. De verhalen over de Hoover Dam werden dan ook uitbundig verteld door onze enthousiaste en vrolijke buschauffeur Manny.

De dam is erg indrukwekkend, het is dan ook de op één na grootste dam (grootste is de Grand Coulee Dam in Washington) van de Verenigde Staten. De Hoover Dam heeft een hoogte van 221,4 meter, de breedte aan de boven kant is 15 meter, en aan de onderkant maar liefst 200 meter. De bouw van de dam heeft vijf jaar geduurd, en de kosten voor het hele project waren toen de tijd $49 miljoen. Helaas heeft de bouw ook vele levens gekost. Ter nagedachtenis daarvan staat er ook een standbeeld van de eerste en de laatste overledene. Dit waren tragische genoeg vader en zoon…

Na alle info tot ons te hebben genomen, kregen we de tijd om uit de bus te stappen en de Hoover Dam te bewonderen. Na 20 minuten stroomde de meute weer terug de bus in, om de 2 uur durende rit naar de Mohave County in Arizona te vervolgen, voor de West Rim van de Grand Canyon!

Het machtige natuurverschijnsel, de Grand Canyon!

Bij de Grand Canyon heb je drie visitor centers, de South Rim, North Rim en de West Rim.

De South Rim is het hele jaar geopend en valt onder het Grand Canyon National Park, wat tevens ook geldt voor de North Rim. De North Rim is echter alleen wat moeilijker begaanbaar, en maar van 15 mei tot 15 oktober geopend.

De West Rim

De West Rim is vanuit Las Vegas het meest dichtbij, en het hele jaar door geopend. Dit deel van de Grand Canyon behoord tot de Hualapai Indian Reservation. Alle auto’s en tour bussen stoppen op een groot terrein, waarna je met pendelbussen de drie plekken kunt bekijken. De drie plekken zijn: Eagle Point, Guano Point en Hualapai Ranch. Alle bezienswaardigheden liggen binnen een afstand van 15 minuten rijden.

Eagle Point

De eerste plek die we gingen bekijken was Eagle Point. Ik moest mezelf echt even in de arm knijpen, want het is zo onwerkelijk als je daar staat. Het panorama uitzicht, de mooie rode tinten van de aarde en de diepte van de Canyon zijn echt adembenemend om te zien!

Er staan op de West-Rim geen hekken of touw om je op afstand van de afgrond van maar liefst 1,6 kilometer diepte te houden. Je gezonde verstand zorgt er echter wel voor dat je minimaal een meter van de rand blijft, om dit natuurwonder te aanschouwen.

Op Eagle Point bevindt zich ook de Skywalk, waar je na betaling op mag. Wij hebben daar niet voor gekozen omdat je geen camera mag meenemen, en het echt mega hoog is! Je staat op een glasplaat en kijkt ongeveer 400 meter de diepte in. Verder zit er op deze plek nog een souvenirswinkeltje, waar de indianen hun zelfgemaakte producten verkopen.

Nadat we ons hier twee uurtjes hadden vermaakt, zijn we de volgende pendelbus ingestapt, om naar Guano point te gaan.

Guano Point

Guano betekent ‘vleermuizen poep’..In 1930 werd een grot ontdekt die vol zat met Guano. Dit wilde ze toen de tijd mijnen voor de verkoop, aangezien er bepaalde bestanddelen in zitten die erg nuttig zijn voor onder andere de productie van make-up!

Er was toen de tijd een constructie gebouwd om de Guano naar boven te takelen, en dit bouwwerk kan je nog steeds bezichtigen. Verder kun je hier weer vanuit een ander oogpunt de mooie kloof bekijken en op een afstand zie je ook de Colorado River liggen. Deze immens grote rivier lijkt vanaf onze hoogte op dat moment niet meer dan een beekje..
De Colorado River ontspringt in de Rocky Mountains in de staat Colorado, en doorkruist vier staten. De rivier word gevormd door het smeltwater vanuit de bergen, en heeft daardoor op vele plekken adembenemende Canyons gevormd.

Hualapai Ranch: met paard en wagen bij de Canyon

We hadden nog één laatste deel om te bekijken. Wat we daar zagen had ik zeker niet verwacht! Het was niet groot, maar wel leuk om te zien, want ze hadden een dorpje, zoals je die ziet in alle Western films, compleet nagemaakt. Er liep zelfs een echte cowboy rond om je bij dingen te helpen, zoals hoefijzer gooien, pijl en boog schieten en lasso gooien.

Echt leuk om daar wat rond te lopen en lol te maken. Ook zijn hier een aantal slaapplekken waar je de échte sfeer van het leven in de Canyon kunt ervaren. Zo werd ons verteld dat er gezellige barbecue avonden met een kampvuur, waarbij een aantal indianen verhalen delen. Hoe gaaf is dat! Als ik nog een keer besluit om terug te gaan naar dit deel van Amerika, wil ik dat zeker mee maken.

En nu mijn hoogtepunt op de ranch: een ritje op een huifkar, gewoon met paard en wagen in Amerika, oftewel Arizona oftewel de mighty Grand Canyon!!! Hoe geweldig is dat 🙂

Dit was tevens ook ons laatste avontuur in de Grand Canyon. Rond 6 uur in de avond moesten we weer verzamelen, voor de busrit van 3 uur naar Las Vegas.

Het was voor ons een lange dag, maar zeker één die mij voor altijd zal bijblijven! Alsof het niet genoeg was sloten we deze bijzondere dag af met een leuke comedyshow van Penn & Teller in hotel Rio!

Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Samantha van Dissel

Ik houd van actieve en avontuurlijke reizen. Een vliegticket boeken, auto huren en gaan! Genieten van de cultuur, natuur en vooral de verschillende soorten wildlife die je tijdens het reizen tegenkomt! Van de Everglades in Florida tot aan de Sahara in Marokko. Reizen is genieten, ontdekken en beleven!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.