Hoe maak je reisfoto’s met je smartphone in plaats van vakantiekiekjes?

Hoe maak je reisfoto’s met je smartphone in plaats van vakantiekiekjes?

Tijdens je vakantie zie je veel mooie dingen. Hier moet je natuurlijk een goede foto van maken. Wel zijn er een aantal tips om ervoor te zorgen dat je geen standaard vakantiekiekjes meer maakt, maar prachtige vakantiefoto’s.

De voorbereiding

Bij het maken van de beste vakantiefoto’s is het belangrijk een goede voorbereiding te hebben. Voordat je op vakantie gaat is het handig inspiratie op te doen voor jouw bestemming. Dit kun je doen door bij google afbeeldingen te zoeken naar de locatie waar je naar toe gaat. Ook kun je op veel websites lezen wat de prachtigste stukken natuur, en de mooiste plekken zijn, op jouw vakantie bestemming. Ook kun je door de afbeeldingen te bekijken een veel beter idee krijgen over jouw locatie. De bekendste en mooie plekken worden natuurlijk veel fotografeert, en dus weet jij ook meteen wat deze plekken zijn. Wanneer je bent aangekomen op deze plek kun je meteen beginnen met het maken van foto’s. Het vinden van de juiste plek is niet meer nodig.

Compositie en standpunt

Er zijn veel verschillende clichés over vakantiefoto’s. Wanneer je deze van te voren bekijkt weet jij hoe je jouw vakantie foto’s kunt laten stralen. Via internet kun je veel verschillende foto’s vinden van een bepaalde locatie. Bekijk eens de verschillen tussen de standaard reisfoto’s en de mooie vakantie foto’s. Wanneer je op de locatie bent van een bijzondere plek is het handig om een keer een afwijkend standpunt aan te nemen. Kies eens voor een ander uitzicht en een ander soort hotspot.

Een goede tip hierbij is het om een compositie te maken waardoor je min of meer de originele foto krijgt. Door de camera van je smartphone laag te houden kun je vaak erg mooie foto’s maken, met een top kwaliteit. Zo heeft de iPhone 7 Plus de portret functie. Met deze functie kun je dan ook erg bijzondere en scherpe foto’s maken.
Probeer ook altijd hetgeen dat je wilt fotograferen in zijn geheel op de foto te krijgen. Bijvoorbeeld wanneer je een tempel fotografeert, probeer dan altijd de tempel in zijn geheel op de foto te krijgen. Lukt dat niet? Maak dan juist een close-up van een bijzonder detail.

Het juiste thema

Tijdens je reis kun je je voornemen om een bepaalde techniek te hanteren. Deze techniek heeft dan betrekking op hoe je foto’s maakt. Maar ook kun je ervoor kiezen om juist alleen maar foto’s van een bepaald thema te maken. Kleur en contrast zijn dan ook twee voorbeelden van goede thema’s. Door te kiezen voor een ander thema, kun je jezelf echt uitdagen. Foto’s maken van bewegende objecten kan vrij lastig zijn. De Samsung Galaxy S8 van bijvoorbeeld KPN bevat een oa tracking autofocus. Hierdoor kun je op een object tikken, waarna de camera zich gaat focussen op dit object.

Leuk is het om een serie te maken van verschillende foto’s binnen een bepaald thema. Focus je hierna weer op een totaal ander soort thema. Binnen zo’n thema kun je dan weer verschillende foto’s maken. Bedenk eens een leuk thema wat een bepaalde stad of land echt kenmerkt. Denk hier wel goed over na. Het is dan ook vaak leuk om met een echt origineel thema te komen voor een bepaalde stad en/of land.

Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.