7 handige apps voor backpackers

7 handige apps voor backpackers

Een goede smartphone is essentieel voor de backpacker. Met een smartphone ben je altijd bereikbaar, kun je gratis berichtjes sturen als er een wifi-verbinding in de buurt hebt. Daarnaast fungeert dit apparaat als het ware als een minicomputer. Met name de iets grotere toestellen als bijvoorbeeld de Galaxy Note 8, komen er handig van pas tijdens het reizen. Zo kun je hier comfortabel Netflix op kijken en indien nodig een toetsenbord op aansluiten. Bovendien is de Samsung Galaxy Note 8 draadloos oplaadbaar, wat natuurlijk ideaal is voor een intensieve reiziger. Welke apps kunnen nu niet ontbreken op je smartphone? Hieronder 7 handige apps die elke backpacker op zijn telefoon zou moeten hebben!

ISpeech

Met deze slimme app kun je zowel geschreven als ingesproken tekst met een druk op de knop eenvoudig vertalen. Daar komt nog eens bovenop dat je de vertaalde tekst ook kunt laten uitspreken door de app. Met deze app hoef je nooit meer een vreemde taal te leren! Hoewel er momenteel (maar) 18 talen beschikbaar zijn, komen er geregeld updates uit met nieuwe talen.

Packing

Packing is een zeer mooi vormgegeven app en eenvoudig in gebruik. Met deze app kun je eenvoudig lijstjes maken voor je aankomende trips. Er zijn veel standaard templates die je naar wens kunt aanpassen. Zo kun je aardig wat tijd besparen.

Orient

Orient is als het ware een digitaal kompas. Deze app is prachtig vormgegeven en erg leuk om te gebruiken. Is deze app noodzakelijk? Nee. Wel is het leuk om met deze app te klooien. Zo kun je zie hoe ver je verwijderd bent van andere plekken op de wereld en kun je zelfs zien welke plek zich precies aan de andere kant van de wereldbol bevindt. Voor de beste ervaring, gebruik je deze app op een iets grotere smartphone als de Samsung Galaxy Note 8.

Kayak

Kayak is waarschijnlijk dé populairste app onder backpackers. Een beetje backpacker wilt natuurlijk altijd de goedkoopste vliegtickets en hotelovernachtingen scoren. Kayak vergelijkt alle prijzen en laat de beste deals zien. Ook kun je met deze app veel handige informatie krijgen over vliegvelden, treinstations en andere openbare plekken.

XE Currency

Geld omrekenen kan aardig lastig zijn, al helemaal als je vaak naar een ander land reist. Voor dit probleem kun je de app XE Currency gebruiken. Zo kom je er binnen een seconde achter hoe duur bijvoorbeeld een maaltijd in het restaurant precies is in je eigen valuta. Zo wordt je nooit meer opgelicht!

Wifi Finder

Met deze app kun je, zoals de naam al doet vermoeden, wereldwijd elke gratis wifiverbinding traceren. Het is wel verstandig om de database vooraf te downloaden, anders heb je er natuurlijk niet veel aan. Database gedownload? Dan kun je nu (offline) alle ‘wifihotspots’ ter wereld zien. Handig hè? Gratis WiFi is voor een backpacker natuurlijk goed meegenomen. Helaas zijn er niet overal hotspots. Wel zijn er een paar tips om de telefoonkosten in het buitenland te drukken.

360 Panorama

Je kunt niet met elke smartphone Panorama foto’s maken, toch? Met de app 360 panorama’s kan dit wel. Je kunt meerdere foto’s achter elkaar maken en de app doet de rest. De app plakt de foto’s aan elkaar tot met een prachtige panorama foto als resultaat. Met name met de Samsung Galaxy Note 8 kun je prachtige (panorama) foto’s maken en deze vervolgens in hoge kwaliteit op het grote scherm bekijken.

Dit artikel is tot stand gekomen samen met T-Mobile
Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.