België: De ideale vakantiebestemming

België: De ideale vakantiebestemming

Ze mogen er misschien dezelfde taal spreken, maar voor de rest heeft België totaal iets anders te bieden dan Nederland. Van knusse kustplaatsen tot frisse lucht in de bergvalleien. Degene die niet ver van huis willen, beleven in België de ideale vakantie. Nog niet overtuigd? Dit zijn dé 5 redenen waarom België jouw volgende vakantiebestemming wordt.

1. De Belgische pintjes

We kunnen niet anders dan hiermee beginnen. De lokale biercultuur is waarschijnlijk hetgeen waar de Belgen het meest trots op zijn. Bijna elke streek heeft zijn eigen gebrouwde biersoort met daarbij natuurlijk een uniek bierglas. Het aantal speciaalbieren neemt ook elk jaar nog toe. Ons hoor je in ieder geval niet klagen. Duik een bruine kroeg in of ga mee met een rondleiding in één van de vele bierbrouwerijen. Je weet niet wat je proeft!

2. De Belgische Ardennen

Op nog geen 3 uur rijden vanuit midden Nederland zit je in de prachtige Belgische Ardennen. Een plek waar je kunt verdwijnen in de natuur en waar de authentieke stadjes je betoveren. Wist je dat je zelfs het kleinste stadje ter wereld kunt vinden hier? Maak lange wandelingen en geniet van alles dat bloeit. De Belgische Ardennen zijn ook heel geschikt om te survivallen en outdoor activiteiten zoals raften en abseilen te ondernemen. Tijdens je vakantie in België heb je hier hoe dan ook voor ieder wat wils!

3. Gent

Waar de meeste mensen adviseren om een keer naar Brugge te gaan, is Gent eigenlijk de stad die je écht niet mag overslaan. Voor een weekendje weg is Gent een aanrader. Doordat het centrum autovrij is, krijg je er zowaar een dorps gevoel bij. Herbeleef de Middeleeuwen in kasteel Gravensteen en ervaar culinaire hoogstandjes in de buurt van Patershol.

4. Culinaire hoogstandjes

Over culinaire hoogstandjes gesproken. Daar vind je er behoorlijk wat van in België. Zo zijn de Belgen niet alleen goed voor de Vlaamse friet, maar kun je er ook heerlijk mosselen eten. Wil je het nog culinairder maken, probeer dan het konijn met pruimen die gestoofd wordt in bier of de zeer geliefde ‘balletjes’ die in België vaak geserveerd worden met kersensaus. Vergeet daarnaast de overheerlijke wafels en chocolade niet.

5. Art nouveau

Wie van architectuur houdt, houdt van België. Onze zuiderburen waren de voortrekkers van deze kunsstijl, die zich kenmerkte door functionele aspecten ongemerkt in elkaar over te laten gaan als versiering. Met helden als Victor Horta, Paul Hankar en Henri van de Velde ben je in België op de juiste plaats om deze kunst te aanschouwen.

Reistips.nl Redactie

Van een stedentrip naar Dublin, een tempelbezoek op Java, of een road trip door Californië. Het ontdekken en beleven van al het moois dat een land te bieden heeft, maakt mij enthousiast om zoveel mogelijk van de wereld te willen zien!

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.