Moddervet in Navigli, Milaan

Moddervet in Navigli, Milaan

Ik heb al veel steden bezocht in de wereld maar van Milaan wist ik gek genoeg niet zoveel. Ja dat die gigantische Duomo daar staat wist ik wel, daar kan niemand ( letterlijk ) omheen. Als tip kreeg ik steeds te horen dat we naar de wijk Navigli moesten gaan. Daar gebeurd het en daar kan je lekker eten. Prima, gaan we doen.

Let’s go to Navigli

Op de tweede dag van ons vriendinnen uitje vertrokken we eind van de middag na de lunch met de metro naar Navigli. Het leek er uitgestorven. Op een paar toeristen na, die allemaal met een ijsje rondliepen, was het echt een beetje verlaten. Het was die dag bloedheet, zou dat de reden zijn dat iedereen weg is gebleven? We liepen langs de gracht en hebben wel wat mooie plaatjes kunnen schieten want Navigli ziet er onwijs schattig uit met al die gekleurde huisjes aan het water. Maar een hotspot in Milaan? Nou nee….

Dan maar een ijsje eten, ergens op een terrasje in de schaduw. Na ons ijsje liepen we verder naar het volgende terrasje want wat was het warm deze dag. De thermometer heeft de 34 graden aangetikt. Ondertussen deelden we verderop nog een grote Arancina bol ( een gefrituurde bol gevuld met mozzarella, rijst en spinazie ). Lekker! Op het volgende terras hebben we ons verfrist met een gezonde variant van de slush puppy. Langzaamaan kwam ook Navigli tot leven. Steeds meer mensen wisten de terrasjes te vinden. Een optreden door wat jongens en meiden naast ons terras werd de kiem in gesmoord door de politie die met een bootje aan kwamen varen. Ineens was er ook sensatie in Navigli!

Nog lang niet uitgegeten…

Onze volgende stop aan de gracht was een terras waar het al aardig druk begon te worden en waar de lekkerste borrelplanken op tafel stonden. Die krijg je gratis bij je cocktail, aperitivo noemen ze dat in Italië. Doe dan maar een Aperol Spritz voor de dames, staat zo leuk op de foto dat oranje drankje. We blijven natuurlijk foodies he! En die borrelplank met lekkers staat er natuurlijk helemaal fantastisch bij. En ja, deze is ook op gegaan. We besloten daarna de beroemde cannolo te gaan snoepen die we eerder al hadden gezien. Een must als je het mij vraagt wanneer je in Italië bent. Een hemels gebakje gevuld met ricotta.
Eigenlijk zaten we al behoorlijk vol en we hadden nog niet eens ons tentje voor het avondeten uitgekozen. Maar die cannolo moesten we hebben. Samen delen, dat dan weer wel. Alsof dat nog iets uitmaakt na een calorie inname van een hele maand.

En dan zou ik bijna dat tentje vergeten met seafood waar je je vis in een soort patatzak krijgt. Sorry, die hebben we inderdaad ook nog besteld. Propvol…. en met zere voeten en krabbend aan onze muggenbulten ( ja het stikt van de muggen in Milaan ) liepen we door de enorme drukte en gezelligheid naar onze eind (vreet)bestemming van deze avond. Een pizzeria. Yup….die pizza is ook besteld. En bijna volledig op gegaan.

Kortom, eigenlijk is Navigli heel leuk. En heel lekker. Verstandiger is het misschien om pas rond een uur of zes richting deze wijk te gaan. Dan ervaar je de echte drukte en gezelligheid en het scheelt je een miljoen calorieën. Ciao!

Nathalie Sneepels

Ik ben Nathalie en geboren en getogen in Rotterdam. Ik hoor wel eens dat wanderlust genetisch bepaald is en in mijn geval kan dat wel kloppen. Ik reis gemiddeld 3 a 4x per jaar en ik geniet net zo van een stedentrip als van een verre reis of een zonvakantie in Europa. Het is toch heerlijk om een ander land te ontdekken met zijn gewoontes en cultuur? Ik hoop nog lang te mogen reizen, herinneringen creëren.

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.