Ga eens naar het Oosten van Bali

Ga eens naar het Oosten van Bali

Waar veel vakantiegangers in het Zuiden blijven hangen ben ik eens de andere kant op gegaan. Weg van de healthy hotspots ( waar ik overigens gek op ben ) maar richting de kleine warungs met twee tafeltjes waar je gemiddeld een uur op je nasi goreng moet wachten omdat ze totaal niet voorbereid zijn op drie gasten. Heel charmant. Als uitzicht heb je immense rijstvelden om je heen, waar je ook kijkt.


Wil je een keer geen toeterende scooters om je heen maar wakker worden door loeiende koeien ( ja dit gebeurd echt letterlijk, hoe leuk ) dan moet je naar Sawah Indah Villa in Sidemen. Een piepklein dorpje in het Oosten van Bali. Het kleine complex ligt midden in de enorme rijstvelden waar de boeren de hele dag aan het werk zijn.  Ik heb op de meest mooie plekken geslapen op Bali maar hier werd ik even stil van. Wauw, echt wauw ! Een open badkamer inclusief levende kikker die ik 5 dagen lang Fred heb genoemd. Het heeft een groot terras met heerlijke relax stoelen vanwaar je iedereen op de rijstvelden aan het werk kunt zien. Dit doet me denken aan een levend schilderij.

Heb je altijd al eens willen klimmen en klauteren als een berggeit ? Ook dat kan hier. Vanuit het hotel loopt een van de jongens van het hotel met je mee de rijstvelden in. Ik was totaal niet voorbereid op mijn ballerina’s ( jij nu wel ), we staken rivieren over en klommen tegen de berg op. Weer eens wat anders dan met mijn kont bij een beachclub liggen. En ik heb mijn workout meteen weer gehad. Wat een uitzicht onderweg, geen toeristen tegen gekomen. Ik zie in gedachten nog die ene boer naar mij kijken als ik met mijn ballerina’s de rivier uit stap. Een must do als je het mij vraagt wanneer je in dit hotel verblijft.


Ik heb Sidemen in mijn hart gesloten en vooral Sawah Indah Villa. Ik zeg doen ! En pak dan meteen de Pura Besakih Tempel mee die iets verderop ligt. De meest heilige en grootste tempel van Bali die op de hellingen van de Agung vulkaan ligt. Kan je dat ook meteen van je bucketlist afstrepen.

Sharing is caring!Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Nathalie Sneepels

Ik ben Nathalie en geboren en getogen in Rotterdam. Ik hoor wel eens dat wanderlust genetisch bepaald is en in mijn geval kan dat wel kloppen. Ik reis gemiddeld 3 a 4x per jaar en ik geniet net zo van een stedentrip als van een verre reis of een zonvakantie in Europa. Het is toch heerlijk om een ander land te ontdekken met zijn gewoontes en cultuur? Ik hoop nog lang te mogen reizen, herinneringen creëren.

Overzicht van mijn artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging een simpel rekensommetje! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.